Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Bijušais Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons apmeklējis Buču un Borodjanku

© Scanpix

Bijušais Lielbritānijas premjerministrs, viens no lielākajiem Ukrainas atbalstītājiem Boriss Džonsons ieradies Bučā, Kijevas apgabalā. Kā ziņo "Reuters", Džonsons apmeklējis arī Borodjanku, vēsta unian.net.

Kā vēsta vairāki vietējie "Telegram kanāli", Džonsons apsardzes pavadībā tika pamanīts vienā no pilsētas rajoniem. Viņš vairākas minūtes runājis ar ukraiņiem, kuri viņu atpazinuši, pēc tam iekāpis mašīnā un aizbraucis.

Visticamāk, ka Džonsona vizīte Ukrainā ir privāta.

Džonsons sacīja, ka apmeklējis Ukrainu pēc prezidenta Volodimira Zelenska ielūguma.

Lielbritānijas premjerministra Riši Sunaka birojs paziņoja, ka Sunaks atbalsta Džonsona vizīti.

"Tā ir privilēģija apmeklēt Ukrainu pēc prezidenta Zelenska ielūguma. Ukrainas iedzīvotāju ciešanas bijušas pārāk ilgas. Vienīgais veids, kā izbeigt šo karu, ir Ukrainai uzvarēt - un uzvarēt pēc iespējas ātrāk," paziņoja Džonsons, aicinot valstis sasparoties un dot Ukrainai visus instrumentus, kas tai nepieciešami uzvarai.

"Jo ātrāk [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins cietīs neveiksmi, jo labāk Ukrainai un visai pasaulei," viņš piebilda.

Džonsona preses pārstāvis piebilda, ka Džonsons pilnībā atbalsta Lielbritānijas valdības politiku attiecībā pret Ukrainu, tai skaitā neseno lēmumu nosūtīt Ukrainai tankus "Challenger 2".

Džonsona vizīte demonstrē solidaritāti ar Ukraiņu tautu, sacīja Džonsona preses pārstāvis.