Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS. Aktuālākie kultūras, mākslas, izklaides notikumi līdz 3. novembrim

© Roberts VIDZIDSKIS

Ielūkojamies aktuālākajos kultūras, mākslas, mūzikas un izklaides notikumos – laika posmā no 27. oktobra līdz 3. novembrim.

Latvijas Radio koris mākslinieciskā vadītāja Sigvarda Kļavas vadībā 27. oktobrī plkst. 19.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā atskaņos latviešu mūzikas koncertprogrammu «Diena un nakts», vedot klausītāju muzikālā ceļojumā cauri nakts intimitātei un dienas straujumam.

«Brīvdienu mūzikas» rudens koncertā 29. oktobrī plkst. 14.00 Dzintaru koncertzālē tiksimies ar dziedātāju Katrīnu Gupalo un pianistu Andreju Osokinu, kuriem pievienosies sitaminstrumentālists Elvijs Endelis.

Katrīna Gupalo un Andrejs Osokins rada jaudīgus eksperimentālus projektus, kuros klasiskā mūzika apvienota ar populāro, izpildītājmāksla pārtop teātra mākslā, bet visu vieno profesionalitāte un ideju oriģinalitāte.

Izstāde «Mūsdienu klasiskā Turcijas māksla» no 27. oktobra līdz 23. novembrim skatāma Rīgas Kongresu namā. Ekspozīcijā Rīgā tiks izrādīti 75 mākslas darbi, daļa no tiem nāk no privātās kolekcijas. Pirmo reizi Latvijā varēs apskatīt unikālu miniatūru sēriju, kā arī kokgriezumus un keramikas darbus, kas papildināti ar filigrāniem zīmējumiem. Ieeja izstādē ir bez maksas.

Sākot ar 27. oktobri, līdz 2. novembrim kino «Splendid Palace» tiks izrādītas septiņas jaunas vācu filmas no 2017. gada Berlīnes starptautiskā kinofestivāla programmas. Tajā iekļautās filmas pārstāv plašu žanru klāstu - no road movie, komēdijas un film noir trillera līdz dokumentālajam kino.

Valsts svētku mēnesī pie skatītājiem dosies etniski stilizēts koncertuzvedums «Dod, Dieviņi», kurā satiksies Antra Stafecka, Dainis Skutelis, Anmary, Uģis Roze, Valters Frīdenbergs, Kristīne Kārkle (balss, vijole), Kristaps Krievkalns (taustiņi), Edgars Kārklis (dūdas, stabule, akordeons), Ilze Grunte (ģitāra, arfa), Armands Treilihs (bass), Gundars Lintiņš (sitamie instrumenti) un dejotāji Egija Abaroviča, Reinis Rešetins, Liene Grava un Ģirts Bisenieks.

Pirmais «Dod, Dieviņi» koncerts notiks 3. novembrī Ogres kultūras centrā, pēc tam sekos koncerti -Valmieras kultūras centrā (4.11), Alūksnes kultūras centrā (5.11), Ventspilī, teātra namā «Jūras vārti» (7.11), Latgales vēstniecībā «Gors» (8.11) un citās Latvijas pilsētās.