Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide

“X Faktora” finālā bukmeikeri uzvaru prognozē Grētai Grantiņai

© Publicitātes foto

Šo svētdien, 12. Decembrī, noslēgsies šova “X Faktors” ceturtā sezona. Par 10 000 eiro un līgumu ar mūzikas ierakstu kompāniju “Universal Music Group” cīnīsies Grēta Grantiņa, Eduards Rediko un Viktors Buntovskis, no kuriem bukmeikeru vērtējumā lielākās izredzes uzvarēt ir Grētai.

Jau pirms pirmās “X Faktora” tiešraides bukmeikeru vērtējumā starp galvenajiem favorītiem bija Diona Liepiņa, Eduards Rediko un Grēta Grantiņa, taču pusfinālā negaidīti no cīņas izstājās Diona Liepiņa, kura līdz šim tika vērtēta kā spēcīgākā Grētas konkurente. Pagaidām pārliecinošu sniegumu demonstrē arī Viktors Buntovskis, kurš skatītāju simpātijas ir iekarojis ar skatuvisko mieru un neparasto balss tembru, tādējādi nokļūstot arī šova superfinālā.

Noslēdzošajā raidījumā skatītājus sagaida saspringta cīņa - uzvaras iespējas lielā mērā ir atkarīgas arī no sagatavotajiem priekšnesumiem. Dalībnieki uz skatuves kāps divas reizes, kur viens no priekšnesumiem tiks izpildīts kopā ar kādu Latvijā populāru mūziķi. Par skatītāju galveno favorīti tiek uzskatīta Grēta Grantiņa, novērtējot viņas uzvaras iespējas ar 55%, tikmēr Viktoram Buntovskim un Eduardam Rediko paredzētas līdzīgas izredzes - katram 25 - 30% robežās. Tiesa, bukmeikeri, šķiet, par zemu novērtē latvju skatītāju tieksmes atbalstīt savu simpātiju, neskatoties ne uz ko - ne izpildījumu konkrētajā priekšnesumā, ne iespējas turpmākajā karjerā, un šajā gadījumā Buntovskim ir krietni lielākas izredzes.

Bukmeikeru kompānijas “Betsafe” pārstāvja Valtera Rozmaņa komentārs: “Lielus pārsteigumus pagaidām šovā neesam manījuši, jo jau pirms tiešraidēm bija izkristalizējušies galvenie favorīti, kas šovā ir noturējušies arī līdz pēdējiem raidījumiem. Favorītes lomu jau vairākus raidījumus ir pārņēmusi Grēta, bet viennozīmīgi iespējas finālā pārsteigt ir arī abiem puišiem.” Jāatgādina, ka par šova “X Faktors” pirmās sezonas uzvarētāju kļuva Arturs Gruzdiņš, otrajā sezonā uzvaras laurus plūca baltkrieviete Kattie, bet trešajā sezonā pirmo vietu ieguva Elīna Gluzunova.