Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"X Faktorā" uzvaras laurus plūc Emilija Bērziņa

© Publicitātes foto

Vērienīgajā muzikālā šova "X Faktors" finālā sacentās trīs dalībnieces - Emilija Bērziņa, Luka un Katrīna Kovaļuka. Skatītāju balsojumā uzvaras laurus plūc Emilija Bērziņa.

Ar savu balsojumu skatītāji ne vien noteica uzvarētāju, bet arī palīdzēs kādam no 264 bērniem, kas šogad lūguši līdzcilvēku palīdzību labdarības akcijas "Eņģeļi pār Latviju" ietvaros. Visi šajā vakarā gūtie ieņēmumi no telefonbalsojumiem tiks novirzīti šai labdarības akcijai.

Emilija kāpa uz skatuves kopā ar Donu un izpildīja dziesmu "Pēdējā vēstule", Luka ar grupu "Instrumenti" un Gustavo izpildja dziesmu "Nāc dejot", bet Katrīna Kovaļuka kopā ar savu mentoru Intaru Busuli skatītājus priecēja ar dziesmas "Ķiršu lietus" dziedājumu.

"Nokļūstot finālā, esmu pilnīgā svētlaimē, jo tas nozīmē, ka varu nodziedāt maksimāli daudz dziesmas šova ietvaros. Šis piedzīvojums ir visīstākā pasaka, pateicoties šovam, esmu pilnībā pārliecināta, ka uzstāšanās ir mana sapņu profesija un es to darīšu par spīti visam! Finālam esmu sagatavojusi savas mīļākās dziesmas, nevaru iedomāties labāku dziesmu trio. Skan arī tik skaisti, ka studijā sāk augt puķītes un sāk čivināt lakstīgalas," savas sajūtas pirms fināla raksturoja Katrīna.

"Godīgi sakot, es tik ļoti baudu cilvēkus, kas man ir apkārt un visas iespējas, ko šis šovs dod, ka neesmu paspējusi piefiksēt, ka ir jau fināls. Salīdzinot ar iepriekšējām tiešraidēm, tieši šoreiz jūtu vislielāko satraukumu, tas, šķiet, ir tāpēc, ka manā svētdienas repertuārā ir tik dažādas dziesmas - vienā man ir arī jārepo, ko es nekad mūžā neesmu darījusi!", atklāja Luka, kura atzīst, jūt patiesi lielu atbalstu no līdzcilvēkiem un, esot uz skatuves, mēģina šo mīlestību dot atpakaļ.

Savukārt Emilija finālā kā pirmo dziesmu bija izvēlējusies izpildīt kaut ko jaunu un līdz šim nedzirdētu - savu oriģināldziesmu "Sirds pelnos". "Reizēm, zaudējot visu, mēs aizmirstam, ka tas dod mums iespēju kaut kam jaunam. Sāpes mums iemāca izdzīvot un novērtēt vairāk to, kas mums ir, un samierināties ar to, ka reizēm dzīvē ir jāmāk arī zaudēt. No tā nav jākaunas, ir jārunā, lai tevi sadzird, sajūt, un jābūvē sevi, pat, ja pašos pamatos tam ir sāpes. Bet dzīve tā mūs norūda - caur sāpēm. Un dziedē ar mūziku," par savas oriģināldziesmas vēstījumu atklāj Emilija, kura vienīgā šajā vakarā priekšroku devusi savai oriģināldziesmai.