Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Vāc ziedojumus dokumentālās filmas "Latviešu mīts" pabeigšanai

© pexels.com

Kolektīvā ieguldījuma platformā "Kickstarter" tiek vākti ziedojumi dokumentālās filmas "Latviešu mīts" pabeigšanai, informē filmas pārstāvji.

Lai pabeigtu dokumentālo filmu, kuras mērķis ir rādīt Latvijas kultūras un tradīciju bagātību pasaules auditorijai, nepieciešami 20 500 Lielbritānijas mārciņu jeb 23 775 eiro. Vajadzīgā summa filmas atbalsta kampaņā jāsavāc 60 dienu laikā.

Filmas ziedotājiem būs dažādas pateicības, sākot no atbalstītāja vārda iekļaušanas filmas titros visiem, kas ziedojuši vismaz 10 mārciņas, līdz īpašajam izpildproducenta titulam lielākajiem atbalstītājiem, kā arī tiek veidots unikāls saules kalendārs sadarbībā ar latviešu tradīciju glabātājiem, kuru varēs saņemt digitālā vai printētā versijā un kā dizainu uz t-krekliem.

Filmas režisori ir Konors Gormans no Lielbritānijas un diasporas latviete Diāna Vaznele. Gormans pavadījis daudzus darba gadus modes industrijā, veidojis dokumentālā stila darbus, strādājot "Net-a-porter"/"Porter Magazine".

Starp viņa darbiem ievērojama ir viņa sadarbība ar "Pitti Uomo" vadošajiem globālajiem ilgtspējīgajiem zīmoliem. Gormana portfolio aptver iespaidīgus stāstus, modes zīmolu veidošanu un kopienas dokumentālās filmas, apvienojot dokumentālo stilu ar kinematogrāfiskām metodēm.

Gormana pirmā sastapšanās ar latviešu kultūru notika pirms 10 gadiem Londonas Latviešu korī. Konors pievienojās korim pirms sešiem gadiem filmas pētniecības nolūkos un iepazinās ar līdzrežisori Diānu Vazneli.