Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Rīgā notiks japāņu filmu festivāls

Japānas vēstniecība sadarbībā ar kinoteātri "K.Suns" ar Japānas Fonda atbalstu jau astoto reizi rīko par tradīciju kļuvušo Japāņu filmu festivālu. Šogad festivāls norisināsies kinoteātrī "K.Suns" četru dienu garumā, no 29.oktobra līdz 1.novembrim.

Festivāla ietvaros japāņu kino cienītājiem tiks piedāvātas sešas mākslas filmas un viena animācijas filma. Filmas veidojuši Japānas vidējās paaudzes režisori, un tās tapušas pēdējos gados - laikā no 2001. līdz 2005.gadam.

Šogad Japāņu filmu festivālā izrādītās filmas aptver plašu sociālo un vispārcilvēcisko tēmu loku, kas spēj uzrunāt jebkura vecuma skatītājus visā pasaulē. Filmas sniedz ieskatu gan mazas meitenes piedzīvotajās kara šausmās, gan risina nacionālās domstarpības, runā par savas identitātes meklējumiem un ģimenes attiecību līkločiem, kā arī atspoguļo sirsnīgu draudzību un nesavtīgu izpalīdzību.

Visas septiņas piedāvātās filmas Japānā ir iekarojušas skatītāju sirdis, kā arī vairākas no tām ir saņēmušas Japānas svarīgākos kino jomas apbalvojumus.

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.