Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Rīgā norisināsies Japāņu filmu festivāls

© Pexels.com

Kinoteātrī "Forum Cinemas" no 18.janvāra līdz 20.janvārim norisināsies Japāņu filmu festivāls, kas Rīgā notiek no 2002.gada, aģentūru LETA informēja Japānas vēstniecības Latvijā pārstāve Zaiga Stankeviča-Mača.

Šogad interesenti varēs noskatīties četras filmas: 18.decembrī plkst.18.30 izrādīs kinolenti "Stāsts par Jonosuki", 19.janvārī plkst.18.30 varēs noskatīties filmu "Grēksūdze pēc 22 gadiem: Esmu slepkava".

Savukārt 20.janvārī varēs noskatīties divas filmas - plkst.11.30 demonstrēs filmu "Otaku mīlestības nedienas". Plkst.15 interesenti varēs noskatīties filmu "Mana viltus draudzene".

Festivāla atklāšanas filma, 2013.gadā uzņemtais komiskais "Stāsts par Jonosuki" ir pieaugšanas stāsts, kas uzņemts pēc Šuichi Jošidas romāna motīviem. Tajā attēlota mijiedarbība starp labsirdīgu jaunekli un viņa draugiem, vienlaikus savijot pagātni un tagadni. Kino veltītais žurnāls "Eiga Geijutsu" to atzina par 2013.gada astoto labāko filmu, un Japānas kino profesionāļu balvas žūrija to novērtēja kā 2013.gada trešo labāko filmu.

Detektīvs "Grēksūdze pēc 22 gadiem: Esmu slepkava" uzņemts 2017.gadā, no jauna ekranizējot līdzīga nosaukuma korejiešu filmu. Tas ir sižeta pavērsieniem bagāts detektīvs, kurā slepkavas atzīšanās pirms 22 gadiem pastrādātajā noziegumā ir tikai sākums viņa neizdibināmajam ģenerālplānam.

2020.gadā uzņemtā filma "Otaku mīlestības nedienas" ir romantiska komēdija un vienlaicīgi arī mūzikls, kura abi galvenie varoņi ir slēpti "otaku". Ar šo vārdu apzīmē galvenokārt mangas, videospēļu un datortehnoloģiju fanus, kuru interese robežojas ar apsēstību. "Mana viltus draudzene" ir 2014.gada filma par pirmo mīlestību - attiecībām starp meiteni, skolas populāro puisi un vienaudžu nepamanīto puisi.