Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Melo-M" Dublinas koncertā aicina uz Eiropas kultūras galvaspilsētu Rīgu

23.janvārī Latvijas vēstniecība Īrijā sadarbībā ar nodibinājumu "Rīga 2014" un Temple Bar Company rīkoja izcilā Latvijas čellu trio "Melo-M" koncertu, kā arī atklāja fotoizstādi "Rīga no augšas" un veloizstādi "Rīga 24h".

Pasākumu atklāja Latvijas vēstnieks Īrijā Gints Apals, Rīgu kā Eiropas 2014. gada kultūras galvaspilsētu sveica Dublinas pilsētas vicemērs Henrijs Aptons (Henry Upton) un Īrijas Kultūras ministrijas pārstāvis Nails Odonokū (Niall Ó Donnchu).

Koncertu apmeklēja diplomātiskā korpusa pārstāvji, īru sabiedrības un kultūras dzīves organizētāji, latviešu kopienas pārstāvji un citi interesenti.

Pārsteigumu skatītajiem sagādāja vēstniecības un "Melo-M" uzaicinātais īpašais viesis - Dublinas leģenda - Džons Šīhans (John Sheahan), ar kuru kopā tika izpildītas trīs dziesmas un dejotas īru dejas.

Koncerta noslēgumā aplausi nebeidza rimties un skatītāji, kājās stāvot, pateicās māksliniekiem par aizrautīgo un lielisko muzikālo sniegumu. Vēstniecība ar šo koncertu turpina "Rīga 2014" popularizēšanas pasākumus Īrijā.