Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Bukmeikeri: "Triana park" ievērojamas izredzes piedalīties "Eirovīzijas" finālā

© Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency

Šogad Ukrainā, Kijevā norisināsies 62. ikgadējais Eirovīzijas dziesmu konkurss. Garantēta vieta finālā ir tikai sešām valstīm – Francijai, Itālijai, Lielbritānijai, Spānijai, Ukrainai un Vācijai. Savukārt pārējām dalībvalstīm, par vietu finālā nepieciešams sacensties piedaloties kādā no pusfināla kārtām. Visu trīs Baltijas valstu pārstāvjiem nepieciešams sacensties par iekļūšanu finālā, Triobet bukmeikeri norāda, ka Latvijas un Igaunijas pārstāvjiem ir vislielākās izredzes turpināt dalību konkursā.

Pirmajā Eirovīzijas atlases kārtā 9. maijā, pašmāju grupa “Triānas Parks” kopā ar septiņpadsmit citu valstu pārstāvjiem cīnīsies par iekļūšanu finālā. Pēc Triobet bukmeikeru uzskatiem, grupai “Triānas Parks” ar dziesmu Line ir visai pārliecinošas izredzes. Bukmeikeri norāda, ka pastāv 65% iespējamība, ka latviešu izpildītāji varēs demonstrēt muzikālo priekšnesumu uz fināla Eirovīzijas skatuves sestdien, 13. maijā.

Savukārt Igaunijas pārstāvjiem, kas piedalīsies otrajā pusfinālā 11. maijā, bukmeikeri prognozē vēl pārliecinošāku iznākumu. Kaimiņvalsts pārstāvjiem Koitam Tomam un Laurai Peldverei ar dziesmu Verona, pēc prognozēm pastāv 75% iespējamība kvalificēties finālam.

Pagājušajā gadā Lietuvas pārstāvji demonstrējs salīdzinoši labu sniegumu, iegūstot devīto vietu. Diemžēl šogad, pēc bukmeikeru prognozēm, Lietuvai ir mazāka iespējamība pārkāpt pusfināla slieksni un nonāk finālā. Tālākai dalībai dziesmu konkursā, Triobet bukmeikeri Lietuvai piešķīruši tikai 20% iespējamību. Kaimiņvalsts par 2017. gada Eirovīzijas pārstāvi ir izvēlējušies akustiski elektroniskās mūzikas grupu Fusedmarc, kas otrajā pusfinālā izpildīs dziesmu Rain of Revolution.