Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Kluba "Melnā piektdiena" jubileja ar poļu "Vader"

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 12. maijā, savu vienpadsmit gadu pastāvēšanas jubileju atzīmēs Rīgas klubs “Melnā piektdiena”. Jāšaubās, vai tā dzimšanas dienā tiks servēta torte ar vienpadsmit melnām svecītēm, taču svētku galds “metālistiem” gan tiks servēts. Saldajā ēdienā – poļu “death metal” apvienība “Vader”.

Grupa “Vader” pie mums viesojusies jau vairākkārt, un vienmēr saņēmusi pozitīvas smagās mūzikas cienītāju atsauksmes. Šoreiz tā devusies tūrē “Rise Of The Empire”, tā simboliski atzīmējot savu 34 gadu pastāvēšanu un popularizējot pērn iznākušo albumu “The Empire”. Šī grupa pašos pirmsākumos spēlēja “heavy/speed”, vēlāk pārejot uz “thrash metal”, bet nu jau “aizsmagojusies” pavisam niknā žanrā. Rīgas koncertu iesildīs poļu “death metal” apvienība “Decapitated” un “industrial death metal” grupa “Thy Diseas”.

Ar grupas “Vader” uzstāšanos klubs “Melnā piektdiena” svinēs savu vienpadsmito pastāvēšanas gada dienu. Nosaukumu klubs ieguvis 90. gados un kopš tiem laikiem ik reizi 13. datumā, kad tas iekrīt piektdienā, atzīmē savu pastāvēšanu ar vietējo grupu koncertu. Kopumā desmit gadu laikā klubā spēlējušas vairāk nekā 500 dažādas grupas un solomākslinieki no visas pasaules. Pēdējā laikā klubs gan ir atvērts arī citu stilu mūzikai un kultūras pasākumiem, tostarp pat teātra izrādēm.