Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Greifāne un Pīrāgs publiski strīdas par "Triana park" uzstāšanos "Eirovīzijā"

© SCANPIX

Otrdien, iespējams, daudziem nācās piedzīvot vilšanos pēc tam, kad tapa zināms, ka šoreiz "Eirovīzijas" lielajā finālā būs jāiztiek bez Latvijas pārstāvjiem. Kamēr vieni sociālajos tīklos slavē "Triana park" uzstāšanos, tikmēr citi neslēpj kritiku. Īpaši spraiga diskusija šoreiz sociālajā tīklā facebook izvērtusies starp divām Latvijā zināmām mūziķēm.

Vien pāris stundas pēc tam, kad bija skaidrs, ka šogad Latvijas pārstāvji nav iekļuvuši "Eirovīzijas" finālā, dziedātāja Diāna Pīrāgs sociālajā tīklā facebook publicējusi ierakstu, kurā norādījusi, ka jau sākumā teikusi, ka Latvijas pārstāvji šogad konkursā panākumus negūs. Viņa uzsvērusi, ka "Eirovīzija" nav dīdžeju, bet gan vokālistu konkurss.

Neilgi pēc tam pie publicētā ieraksta Diāna Pīrāgs saņēmusi skarbu kritiku no mūziķes Lienes Greifānes: "Tad tik uz priekšu nākošgad parādi kā jāuztaisa šovs, jānodzied un jāuzvar. Runāt jau var daudz, bet redzēsim kur ar balsi, bez unikalitātes un harismas tiksi. Labas balsis ir daudziem, bet izcelties un palikt atmiņā ar to nav iespējams. Eirovīzija ir dziesmu konkurss, ja gribas piedalīties vokālistu konkursos, tad jāiet uz vietējo Xfactoru, vai The Voice, bet arī tur gandrīz vienmēr uzvarēs oriģinalitāte+personība+unikāls tembrs. Tikmēr Agnese Rakovska un Triana Parks visiem paliks atmiņā ar fantastiku priekšnesumu, harizmu un pozitīvu jautrību, un šai grupai šis ir tikai kārtējais etaps, kurš ir iziets un tālāk ar jauniem mērķiem dosies tālāk. Pārējie kuri ar savām balādēm aizbrauks mājās dosies uz nākošo kotlešu vakaru un tupinās dziedāt kaverus.

SCANPIX

Atbildi parādā nav palikusi arī Diāna, kura L.Greifānei norādījusi, ka viņa precīzi pateikusi par harismu un šovu.

" Viss tas bija un ir - bet dziedāt savu dziesmu šķībi Supernovas finālā, atvaino, nav manā izpratnē labs piemērs ... Tu ko, nedzirdi vai? Paskaties uz Eirovīzijas vēsturi uz vokalistēm un kuri pārstāvēja Baltkrieviju Angliju Maltu .. Zviedriju Tu kādreiz dzirdēji kā viņi dzied savās mājās kaut vai kotlešu vakaros? Līmenis ir tāds, kāds ir, un man ir skaidrs par prioritātēm - kaut vai, tu, esi vokāliste - vai Supernovā dziesmas izvēlas pēc DJ kritērijam - ir mode nav mode ( balāde - vai swidish house starpība liela - bet manuprāt galvenais dziesma un viens organisms kā tāds.Nevaru salīdzināt .., jo runājam par citu līmeni," norāda D.Pīrāgs.

Liene Greifāne gan norādījusi, ka šeit Agnese gan šķībi nedziedāja, un tas parāda cik daudz un uzcītīgi viņa strādā. "Visi lielie runātāji un dziedātāji ejiet un parādiet klasi nākošgad gribēšu redzet ko izspiedīsiet no sevis. Pirms izteikt kritiku iesaku papētīt pašiem savus panākumus un izcilību profesijā," norāda dziedātāja.