Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Dimmu Borgir "Forces Of The Northern Night"

© Publicitātes foto

Nez kāpēc šķita, ka slavenā norvēģu simfoniskā blekmetāla grupa “Dimmu Borgir” studijas albumus laiž klajā diezgan bieži, taču, paveroties tās oficiālajā diskogrāfijā, izrādījās, ka tie ir absolūti maldi – pēdējais šīs apvienības albums “Abrahadabra” ticis izdots pirms septiņiem gadiem. Šogad gan plānota jauna albuma izdošana, bet līdz tam šīs grupas daudzgalvainā fanu armija var priecāties par “Forces Of The Northern Night” - dubultnieku, kurā ierakstīti divi šovi kopā ar Norvēģijas Radio orķestri un kori festivālā “Wacken” un koncertā Oslo.

Šis garadarbs pieejams laikam gan visos iespējamos formātos: 2CD, CD + DVD, CD + Blu-Ray, 2LP - izvēlēties paši, kurš tīkamāks! “Pašlaik šīs ir mūsu karjeras augstākais punkts. Mēs vienmēr esam savā mūzikā izmantojuši daudz simfoniskās mūzikas elementu, taču vēl nekad nebija radusies iespēja iesaistīt tajā veselu orķestri. Nācās izmanto daudz semplu, taustiņu utt., tā kā šis ieraksts mums kļuva par kolosālu pieredzi,” skaidro grupas vokālists Shagrath. Jāatgādina, ka “Dimmu Borgir” izveidoti 1993. gadā, kopš pirmsākumiem ierindā ir ģitārists/vokālists Silenoz (Svens Atle Koperūds) un vokālists Shagrath (Stjens Toresens), kurš, cita starpā, savas gaitas minētajā apvienībā bija sācis kā bundzinieks, turpinājis kā ģitārists, līdz atģidies pie mikrofona. Trešais oficiālais grupas dalībnieks ir soloģitārists Galder (Toms Rūne Andersens), kurš sastāvā ir no 2000. gada, bet pārējiem nav šāda oficiālā statusa - tie ir basģitārists Cyrus (Terje Andersens), bundzinieks Daray (Darjušs Bržozovskis) un taustiņnieks Gerlioz (Geirs Bratlands). Grupas kontā ir deviņi studijas albumi.

PAR. Skan monumentāli, ko te vēl piebilst. Patiesiem “Dimmu Borgir” faniem šis izdevums stāvēs goda vietā, bet pārējiem labāk pacensties tikt pie CD versijas kopā ar DVD - šis ir darbs, kurā muzikālo pavadījumu tomēr der arī redzēt. Klausoties tādus gabalus kā “Gateways” vai “Chess With The Abyss” vairs nerodas jautājumi, kāpēc šai apvienībai visā pasaulē ir tik daudz fanu.

PRET. Nekādu pretenziju nav un nevar arī būt. Līdz ar to šajā “pret” sadaļā nākas vien murmulēt ierasto un pašam jau apnikušo “ja šāds mūzikas stils jums riebjas, tad šo dubultalbumu labāk pat neņemt rokās.”

*Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.