Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Nickelback "Feed The Machine"

© Publicitātes foto

Kanādiešu postgrandža un alternatīvā metāla grupa “Nickelback” perfekti trāpīja panākumu mērķī šā gadsimta sākumā ar savu trešo studijas albumu “Silver Side Up” (2001).

Patiesībā arī tā priekštečiem “Curb” (1996) un “The State” (1998) nebija ne vainas, bet šajos diskos nebija tāda superhita kā “How You Remind Me”. Minētais albums tika pārdots vairāk nekā 10 miljonu kopiju apjomā, un garantēja “Nickelback” daudzmaz vieglu dzīvi arī turpmāk, jo arī nākamie albumi bija uz izķeršanu. Protams, šī grupa sen vairs nevar palepoties ar daudzmiljonu lielām tirāžām, tās dziesmas nav topu spicēs (patiesībā - pat ne tuvu tām), fani un arī mūzikas kritiķi kanādiešus gāna par pārdošanos komercijai, tomēr “Nickelback” vilciens turpina virzīties uz priekšu. “Feed The Machine” viņu karjerā ir devītais studijas albums. Kādi panākumi? Apvienotajā karalistē - Top 3, štatos - Top 6. Var iztikt.

PAR. Čada Krēgera brigāde kaut kādā sev vien zināmā veidā pamanās katrā albumā piedāvāt vismaz pāris tādas melodiskas dziesmas, kuras, neskatoties uz to roķīgo skanējumu, uzreiz iekrīt ausīs un prasīt prasās pēc tūlītējas atkārtotas noklausīšanās. Arī “Feed The Machine” tādas ir, turklāt vairumā (secībā pēc jaudas): «Coin For The Ferryman», «Must Be Nice», «Silent Majority», «Feed The Machine», «For The River», droši vien šim sarakstam varētu pievienot vēl kādu gabalu. Krēgers dzied kā Krēgers, Raiens Pīks demonstrē ģitārmeistarību, ritma sekcija basista Maikla Krēgera un bundzinieka Deniela Edeira personās gādā par labu «draivu» - viss kārtībā

PRET. Neko stilistiski jaunu «Nickelback» nepiedāvā un tā jau gadiem. It kā neko jaunu arī nevajag, tomēr - cik var... Dažas dziesmas ir tik tipiski «nikelbekiskas», ka šķiet jau dzirdētas kādā no iepriekšējiem grupas albumiem. Sttarp citu, rokbalādes gan šoreiz sanākušas diezgan kuslas.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.