Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Sāra Braitmena ved uz Rīgu Ziemassvētkus

© Publicitātes foto

1. decembrī Arēnā Rīga uzstāsies visu laiku komerciāli veiksmīgākais soprāns Sāra Braitmena – viņa piedāvās Karalisko Ziemassvētku galā koncertu. Operetiskās popmūzikas žanra izveidotāja un pazīstamākā tā pārstāve uzstāsies kopā ar grupu Gregorian, kā arī īpašiem viesiem, sniedzot krāšņiem gaismu efektiem pārpilnu šovu.

Karalisko Ziemassvētku galā koncerta jeb Royal Christmas Gala vakara programma izveidota tā, lai ietvertu gan klasiskos balto svētku hitus, gan uz skatuves esošo mākslinieku pazīstamākās dziesmas. Pavadījumu nodrošinās pirmklasīgs simfoniskais orķestris. Nesen koncertaģentūras L. Tips Agency pārstāvji viesojās Berlīnē, kur tika organizēta preses konference par godu Royal Christmas Gala pasākumam, tādējādi uzzinot dažādas detaļas par to, ko varam sagaidīt Rīgas koncertā. «Šis ir pirmais un vienīgais Sāras Ziemassvētku projekts, ar kuru viņa dosies tūrē pa Eiropu. Karaliskais Ziemassvētku galā koncerts notiks 26 pilsētās un 15 valstīs. Sāra Braitmena un grupa Gregorian ir vadošie [šīs programmas] mākslinieki, kurus papildina īpašie viesi,» skaidro koncertu producents Frenks Pētersons. «Apmeklējot dažādus pasākumus un koncertus Ziemassvētku laikā, man kā māksliniecei šobrīd ir sajūta, ka šis koncerts būs visu šo notikumu un žanru apvienojums. Tajā būs dzirdami gan korāļi, gan popmūzika, gan klasiski Ziemassvētku skaņdarbi. Taču, apspēlējot šo svētku tradīcijas, izmantosim arī jaunās tehnoloģijas,» saka Sāra Braitmena.

Par Sāru Braitmenu (57) - viņa ir viena no pasaulē atzītākajām solistēm. Viņas atpazīstamība no teātriem un koncertzālēm aptuveni 30 gadu ilgās karjeras laikā pakāpeniski iekarojusi arī arēnas un stadionus, iemantojot miljoniem klausītāju sajūsmu visā pasaulē. Kopumā pārdoti vairāk nekā 32 miljoni viņas ierakstu kopiju, Braitmena saņēmusi aptuveni 180 zelta un platīna godalgas vismaz 40 valstīs. Kopā ar slaveno tenoru Andrea Bočelli izpildītā Time To Say Goodbye kļuva par tik monumentālu hitu, ka deva Braitmenai iespēju kļūt par vienīgo mākslinieci, kas uzaicināta uzstāties divās olimpiskajās spēlēs. Sāra kļuvusi arīdzan par visu laiku veiksmīgākā mūzikla Operas spoks (Phantom Of The Opera) iedvesmas avotu, un kā galvenās lomas Kristīnes Dē oriģinālā izpildītāja viņa uzstājas gan Londonā, gan arī Brodvejā.

Karaliskā Ziemassvētku koncertturneja iesākās Vācijas pilsētā Lībekā, un atsauksmes par to ir varen labas.

Kā otrs lielākais Royal Christmas Gala trumpis jāmin vācu gregoriāņi, kas pie mums jau vairākas reizes ir viesojušies. Projektā apvienoti akadēmisku izglītību ieguvuši dziedātāji, un tā ir viena no veiksmīgākajām vācu apvienībām, kura pazīstama tālu ārpus valsts robežām. Par to liecina vismaz 10 miljoni pārdotu ierakstu un simtiem koncertu. Arēnā Rīga uzstāsies arī grieķu tenors Mario Frangulis (viņš iejuties virknē lomu uz dažādu opernamu skatuvēm, uzstājies kopā ar Sāru Braitmenu, Hosē Karerasu, Plasido Domingo u.c.), amerikāņu klasiskās un populārās operas tenors Fernando Varela (uzstājies gan kā solomākslinieks, gan trio Forte Tenors sastāvā) un rumāņu kontrtenors Narciss Janevs (piedalījies vairākos Gregorian ierakstos). Izskatās, ka piektdien augstā opermāksla no Arēnas Rīga skatuves plūdīs aumaļām!