Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Dons pārsteidz ar jaunu dziesmu un sev netipisku klipu

© Publicitātes foto

Šīs nedēļas sākumā Dons izdevis jaunu singlu “Tūrists” no rudens beigās gaidāmā studijas albuma. Dziesmai tapis arī videoklips.

Jaunā dziesma “Tūrists” ir tikai varbūt mazliet netipiska Dona daiļradei - tās skanējums ir mazliet elektronizēts, taču lielākais uzsvars joprojām tiek likts uz dziedātāja specifisko balss tembru -, taču videoklips gan ir visai pārsteidzošs: ierasti atturīgais mūziķis tajā redzams ar meiteni pie sāniem (aktrise Viktorija Martinova), kādā epizodē rokā manāma cigarete utt. Šo videoklipu veidojis režisors Elvijs Pārpucis (“Later Riga”), kā arī operators Krists Luhaers un producente Ināra Šumeiko (“Film Naked”).

Dziesmas “Tūrists” mūzikas un teksta autors ir pats Dons, ieraksts veikts “AnsonLab” un “Kim's Crib” ierakstu studijās. “Rudens ir laiks, kad skumjas un prieks mijas kopā kā uzpītas franču bizes. Tā pagājušā gada rudenī dzima arī “Tūrists”, kad biju iegrimis vēla septembra sajūtās,” dziesmas rašanos atceras Dons. Starp citu, viņš jau drosmīgi anonsējis arī nākamgad gaidāmo lielkoncertu - šogad to sarīkot neizdevās, taču Dona komanda cer, ka to izdosies izdarīt 2021. gada 1.jūlijā, Rīgā, stadionā “Daugava”.