Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

KULTŪRA: Teātra Vēstnesis rudenī

© Publicitātes foto

Iznācis žurnāla Teātra Vēstnesis šā gada trešais numurs, kura tēma ir Skatītājs un mūžizglītība teātrī.

Par to savu viedokli pauž režisori Elmārs Seņkovs, Varis Brasla, Mārtiņš Eihe, Pēteris Trups, Nacionālā teātra direktora palīdze repertuāra jautājumos Ieva Struka, Dirty Deal Teatro vadītāja Anna Sīle un Alberta koledžas pasniedzējs Armands Kalniņš.

Numurā lasāmas recenzijas par izrādēm Cerību ezers Jaunajā Rīgas teātrī, Eņģeļa kreisais spārns Valmieras teātrī, Uguns un nakts, Ciemiņi, Ceļā uz mājām Nacionālajā teātrī, Frankenšteins Dailes teātrī. Režisors un festivāla Homo novus dibinātājs Pēteris Krilovs atskatās uz pagājušo festivālu, kam šogad tika atzīmēta 20. gadskārta.

Teātra Vēstnesis piedāvā vairākas intervijas – ar režisori Lauru GrozuĶiberi, Liepājas teātra aktieriem Leonu Leščinski un Aneti Berķi, kā arī Nacionālā teātra aktieru Maijas Doveikas un Gundara Grasberga sarunu.

Rubrikā Vārds teātra cilvēkiem dots Valmieras teātra aktrisei Ievai Puķei, administratorei Anitai Valmierai un jaunajam režisoram Jurim Jonelim.

Teātra Vēstnesis godina leģendas – 90 gadu jubileju nupat atzīmējušo teātra zinātnieci Līviju Akurateri un atceras Dailes teātra aktrisi Mildu Klētnieci simtajā gadskārtā.