Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

TŪRISMS: Ceļojums uz Mūku republiku

© Privāts arhīvs

4.lapa

Mūsdienu ietekme

Cik novērojuši, mūku diena sākoties ļoti agri - tajā klosterī, kurā palikuši pa nakti pirmajā dienā, jau pusčetros bijusi rīta lūgšana, bet kalna baznīcā - vēl agrāk. Līdz ar to nekāda ilgā gulēšana neiznāca, arī paši cēlušies pussešos, lai pagūtu nokāpt no kalna un nenokavētu kuģīti, kurš kursē tikai divreiz dienā.

Vaicāts par fotografēšanu, Sandis nenoliedz - lai gan nebija atļauts ņemt līdzi profesionālo fototehniku, izmantojis savu mobilo telefonu un vēl mazo fotokameru, lai piefiksētu redzēto. Patiesībā jau dabas skatus bildēt neviens neliedzis, tikai mūkus un klosteru iekšpusi gan iemūžināt nedrīkst. Esot gan šur tur internetā redzējis šādus un tādus materiālus, kur redzamas klosteru telpas. Tie visi ir celti pirms vairākiem simtiem gadu, viens no jaunākajiem tapis 16. gadsimtā.

Tomēr mūsdienu elpa sasniegusi arī šo vietu - par to pārliecinājies, kad no rīta ievērojis kādu mūku runājam pa mobilo, kas bijis viens no jaunākajiem Samsung Galaxy modeļiem. Tie tiekot izmantoti saziņai savā starpā. Zona esot laba, varējis piezvanīt draudzenei. Tāpat savām acīm redzējuši, ka tur būvdarbus veikuši nevis paši mūki, bet no ārpuses pieaicināti strādnieki un smagā tehnika.

Redzētais un piedzīvotais tiešām attaisnojis visas cerības, it īpaši jau kāpiens kalnā. Starp citu, kopumā šajās dienās abi puiši pieveikuši 36 kilometrus - 16 stundās, par ko liecināja arī soļu skaitītājs, bet uz augšu kāpjot - 3,6 kilometrus. Sandis gan vairāk domājis, ka izdosies lielāka saskarsme ar mūkiem, taču viņi no šādiem kontaktiem izvairījās un abi ceļotāji negribējuši uzspiest savu klātbūtni. Tam gan traucējusi arī valodas barjera, jo pirmajā klosterī ilgi meklējuši cilvēku, kas var sazināties angļu valodā. Savukārt otrajā, kur pamatā bijuši krievu valodā runājošie, traucējis tas, ka Sandis un Lauris krieviski saprot, bet ar runāšanu gan esot pašvaki.