Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Izvēlies savu maršrutu! Šovakar pilīs un muižās notiek Leģendu nakts

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

2.lapa

KURZEMES pusē ciemiņus gaidīs 7 muižās un 2 pilīs.

Aizputes Jaunās pilsmuižas pagrabos būs iespēja nobaudīt Aizputes vīna darītavā tapušos vīnus un noklausīties interesantus vīna darīšanas stāstus.

Viena no muižām ir Apriķu muiža, kurā varēs apskatīt muižas vēsturisko ēku, klausīties pagrabu "pastāstus”, izbaudīt muižas ķēķa noskaņas un radoši darboties muižas bēniņos.

Rudens noskaņās Dundagas pilī būs Lielandele pils pagalmā. Tur notiks seno amatu prasmju izrādīšana, danči, rotaļas un spēles, bet pils Lielajā zālē kokļu ansambļa ,,Kārta" un vijolnieces L. Melderes-Šestakovas koncerts.

Uz Dzērves muižu Cīravas pagastā aicināts ikviens, kurš vēlas piedzīvot jautrus brīžus, piedaloties orientēšanās spēlē sveču gaismā ar pārsteigumiem un klausoties spoku, blēņu stāstos.

Padures muižā būs jūtams starpkaru periods vietējā akordeonista Viļa spēlē, svinga deju ritmos, rokdarbu meistarklasēs un vietējo amatieru spēles ainā no Jāņa Lejiņa lugas "Nebrauc tik dikti” 1930.gads.

Šlokenbekas muižas zālēs apmeklētāji tiks aicināti uz dokumentālo kinožurnālu seansiem par Milzkalnes ciemu un Šlokenbekas muižu, radošajām darbnīcām, degustāciju Kandžas laboratorijā un muzikālu teātra izrādi "Salidojums”, pēc kuras būs iespēja ballēties līdz pusnaktij.

Kūku mīļi īpaši gaidīti būs Vadakstes muižā, kur no plkst. 17.00 būs kūku meistarklases, izstāde, degustācijas un noslēgumā koncerts.

Ventas upes krastā būs apskatāma 19. gadsimta arhitektūras pērle - Skrundas muiža, bet Ventspils Livonijas ordeņa pilī būs klausāmas džeza leģendas ar Laimi Rācenāju.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā