Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Izvēlies savu maršrutu! Šovakar pilīs un muižās notiek Leģendu nakts

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

3.lapa

LATGALĒ ciemos gaidīs Krustpils pilī, kur tās gidi vedīs ekskursijā sveču gaismā, un Arendoles muižā, kurā no plkst. 18.00 notiks ceļojošā mūzikas un mākslas festivāla "Vadātājs” 2017. gada sezonas noslēgums. Tajā piedalīsies etīžu teātris "Nerten”, multiinstrumentālists Oskars Jansons ar grupu "Jūk”, indie mūzikas grupa "Sigma”, kā arī Artūrs Punte un Semjons Haņins no tekstgrupas "Orbīta”.

Leģendu naktī 34 pils un muiža gaidīs ciemos, lai izstāstītu savu stāstu un silti uzņemtu viesus šajā drēgnajā rudens laikā. Turklāt šogad līdz ar Leģendu nakti noslēdzas Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētā akcija "Apceļosim Latvijas pilis un muižas”. Ceļotāji, kuri būs apmeklējuši vismaz 5 akcijas objektus piedalīsies piļu un muižu dāvāto balvu izlozē, bet aktīvākie 50 apceļotāji saņems ielūgumu uz noslēguma balli Jaunpils pilī 2017.gada 25.novembrī. Ceļotāji ir aicināti pievērst uzmanību Leģendu nakts pasākumu norises laikiem un ieejas maksām, jo ir gan bezmaksas, gan maksas pasākumi. Detalizēta informācija par Leģendu nakts pasākumu norisēm, kā arī piļu un muižu kontaktpersonām pieejama asociācijas interneta vietnes www.pilis.lv sadaļā "Notikumi” (kalendārā), kā arī piļu, muižu interneta vietnēs un sociālajos tīklos.

Leģendu nakts ir Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizēta un tās biedru rīkota ikgadēja akcija oktobra pēdējā sestdienā ar mērķi popularizēt Latvijas piļu un muižu unikālo un bagāto kultūras mantojumu, veicināt vietējo tūrismu un pagarināt tūrisma sezonu. Ik gadu akcijā iesaistās vairāk kā 30 Latvijas pilis un muižas