Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Kanāriju salās vietējie iedzīvotāji ir spiesti dzīvot automašīnās

© Pixabay.com

Kanāriju salu iedzīvotāji ceļ trauksmi, ka populāro saulaino brīvdienu galamērķi "sociāli un ekoloģiski iznīcina" milzīgi tūristu pūļi, raksta "Sky News".

Vietējie iedzīvotāji sūdzas, ka strauji augošo mājokļu cenu dēļ ir spiesti "dzīvot savās automašīnās vai pat alās". Iedzīvotāji gatavojas protestiem, lai kaut kā ietekmētu situāciju. Pirmās akcijas paredzētas 20. aprīlī.

Tiek atzīmēts, ka nesenajā vides aizsardzības grupas "Environmentalists in Action" ziņojumā tika brīdināts par "neilgtspējīgu tūrismu" Kanāriju salās. Lai gan gadu no gada tiek sasniegti jauni tūrisma rekordi, kas nozarei ienes miljoniem eiro, gandrīz 34% vietējo iedzīvotāju - aptuveni 800 000 cilvēku - ir pakļauti nabadzības vai sociālās atstumtības riskam, teikts ziņojumā.

"Mēs iziesim ielās, lai vēlreiz pieprasītu veselo saprātu - pārņemt kontroli pār situāciju, kas mūs žņaudz un izdzen no mūsu teritorijas," sacīja akcijas organizatori.

Tiek arī ziņots, ka vietējie iedzīvotāji, cenšoties atbaidīt tūristus, izliek viltotas brīdinājuma zīmes "Pārapdzīvotības dēļ slēgts".

"Mums nav nekas pret individuāliem tūristiem, bet nozare aug un aug, un patērē tik daudz resursu, ka sala netiek ar to galā. Tā ir krīze, steidzami kaut kas jāmaina. Cilvēki dzīvo savās mašīnās un pat alās!” vietējam ziņu dienestam "The Olive Press" sacīja protestu organizators.

Kanāriju salu prezidents Fernando Klavijo savukārt aicināja aktīvistus "izmantot veselo saprātu".

"Mēs nevaram uzbrukt mūsu galvenajam nodarbinātības un bagātības avotam, jo ​​tas būtu bezatbildīgi," viņš sacīja vietējiem medijiem.