Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Ogrē jauns tūrisma objekts - mājas vīna darītava

Ogrēnietis vīndaris Normunds Labrencis, kurš vīnu gatavo 11 gadus. piedāvā jaunu tūrisma objektu, savu mājas vīna darītavu, kurā tiek ražoti viņa gatavotie vīni ar zīmolu Vīna ceļš.

Vīna darītava atrodas Ogrē, Madlienas ielā 10.

Mazajā vīna darītavā var aplūkot visu vīna tapšanas procesu, veikt dažādu vīnu degustāciju un arī iegādāties sev tīkamākos vīnus.  Savas vizītes lūgums pieteikt iepriekš pa tālruni 29396789 vai 29415263.

Īpaši ir izceļams fakts, ka Normunds Labrencis vīnam nepievieno sulfītus, līdz ar to vīni ir dabīgi un dzīvi un viennozīmīgi draudzīgāki cilvēka organismam salīdzinājumā ar lielāko daļu komerciālo vīnu, kam tiek pievienoti sulfīti.

Normunds Labrencis ir pārliecināts, ka arī bez sulfītu pievienošanas var pagatavot kvalitatīvu vīnu, kas saglabā savu kvalitāti uzglabāšanas laikā. Kā apliecinājums tam ir Latvijas vīnu konkursos iegūtās godalgas, kā, piemēram, 2.vieta 2011.gada Latvijas vīnogu vīnu konkursā ar dabiskās fermentācijas dzirkstošo vīnogu vīnu un 1.vieta 2012.gada Latvijas augļu un ogu vīnu konkursā baltvīnu kategorijā ar sauso rabarberu vīnu.

Normunda Labrencis piegādā vīnu restorānam VINCENTS, līdz ar to šos vīnus ir baudījuši un novērtējuši visaugstākā līmeņa ārvalstu viesi, kā piemēram, Igaunijas prezidents Henrikss Ilvess un Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili, un tāpat vairāku valstu premjeri un citas augsta līmeņa amatpersonas.

Normunds Labrencis gatavo vīnus no dažādiem Latvijā augušiem augļiem un ogām. Kā populārākie ir minami vīnogu vīns, rabarberu vīns, deserta sarkanie vīni – ķiršu ports, upeņu ports, aveņu ports, kā arī dzirkstošie vīni no rabarberiem, āboliem un vīnogām. Katru gadu notiek nepārtraukts eksperimentu process ar jaunām augļu un ogu kultūrām. Tāpēc iespējams nobaudīt arī dažādus citus vīnus.