Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Kultūra

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā par ziedojumiem iespējams iegūt Ukrainas mākslinieka veidotos darbus

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) galerijā pret ziedojumu iespējams iegūt kādu no Ukrainas tēlnieka Illjas Trofimčuka veidotajām plaketēm no cikla "Šķēle", informē LMS prezidents Igors Dobičins.

Pašlaik vairākās vietās norisinās Ukrainas mākslinieku grupas "TIGOIS project" izstāde "Mēs uzvarēsim! Переможемо!": publiskajā ārtelpā pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) galvenās ieejas pretī Uzvaras bulvārim, LNB Oranžērijas zālē līdz 22.jūnijam, kā arī LMS galerijā 11.novembra krastmalā 35 līdz 10.jūlijam.

LMS aicinām apmeklēt izstādes ekspozīciju LMS galerijā, kur iespējams apmaiņā pret ziedojumu iegūt kādu no Ukrainas tēlnieka Trofimčuka veidotajām plaketēm no cikla "Šķēle" (tērauds, akrila sveķi,1,5x8,5x8,5 cm; 1,5x10x10 cm, 3x3x0,5 cm).

Lai veicinātu sabiedrības izpratni par Ukrainas kara darbības sekām, darbu autori - Ukrainas mākslinieki, ir radījuši unikālus un spēcīgi uzrunājošus darbus - tēlniecībā un gleznās.

Izstādē ir skatāma 60 darbu kolekcija. Izstādes darbiem ir izmantots Mariupoles rūpnīcā "Azovstaļ" ražotais metāls, kuras sagraušanā cietuši vairāki simti Ukrainas civiliedzīvotāju. Izstādes darbi ir spēcīgi, emocionāli uzrunājoši un atgādina par kara darbību Ukrainā dramatisko ietekmi.

Izstādes "Mēs uzvarēsim! Переможемо!" veidošanā piedalījusies mākslinieku grupa "TIGOIS project", brīvprātīgo kustība, biedrība "UA&LV", LMS, organizācijas "Support Azov Latvia", "Support Azov Ukraine", Ukrainas uzņēmums "Nova Poshta", mūziķe un kuratore Inese Zagorska un citi.