Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Ar Latvijas Radio bigbenda un Raimonda Paula uzstāšanos Dzintaros atklāj sezonu

© Ketija Keita Krastiņa/F64

Dzintaru koncertzāle šodien atklās vasaras sezonu ar Latvijas Radio bigbenda koncertu, kurā piedalīsies Maestro Raimonds Pauls, aģentūru LETA informēja koncertzāles pārstāve Indra Vilipsone.

Koncerta pirmajā daļā izskanēs labi zināmi Stinga skaņdarbi un pirmatskaņojums, kurā bigbendam pievienosies zviedru trompetists Lase Lingrens. Otrajā daļā uz skatuves kāps Maestro Raimonds Pauls, Aija Vītoliņa, Daumants Kalniņš un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris.

Jūlija vidū norisināsies Dzintaru koncertzāles rīkotais ikgadējais "Jūrmalas festivāls". Ar nakts koncertu Mazajā zālē festivālu ievadīs britu čellists Metjū Bārlijs un pianists Reinis Zariņš. Festivāla atklāšanas dienas rītā, plkst.4.45, Dzintaru pludmalē izskanēs ērģelnieces Ivetas Apkalnas "Saullēkta koncerts", savukārt festivāla atklāšanas koncertā vakarā uz skatuves kāps vijolniece Baiba Skride un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris.

Kā īpašs notikums šā gada festivālā iecerēts Zigmara Liepiņa operas "Parīzes Dievmātes katedrāle" koncertuzvedums. Festivālā gaidāma arī pasaules akordeona zvaigznes Ksenijas Sidorovas uzstāšanās kopā ar Liepājas simfonisko orķestri un, turpinot tradīcijas, festivālā skanēs arī koncerts "Dzimuši Latvijā", kuru diriģēs Ainārs Rubiķis. Koncertos būs baudāma arī pianistu Osokinu uzstāšanās, britu mūziklu zvaigžņu sniegums, kā arī operu ārijas tenora Aleksandra Antoņenko izpildījumā.

Augustā 23. reizi Dzintaru koncertzālē notiks starptautiskais baleta festivāls "Baleta zvaigznes Jūrmalā", kas skatītājiem piedāvās baudīt izcilu klasiskā baleta izpildītāju sniegumu un iepazīt pasaulē atzītas laikmetīgā baleta horeogrāfijas, pauda Vilipsone.

Šajā vasaras sezonā koncertzālē norisināsies mūzikas festivāli "Laima Rendezvous Jūrmala / Par mieru" un "Summertime - aicina Inese Galante", kā arī festivāls "Artissimo".