Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Tehnisku iemeslu dēļ slēgta jaunatklātā Gāliņciema bibliotēka Ventspilī

© Vladislavs Proškins/f64

Akustisko paneļu termiskās izplešanās dēļ slēgta jaunatklātā Gāliņciema bibliotēka Ventspilī, aģentūru LETA informēja Ventspils bibliotēkas direktore Astra Pumpura.

Tā kā tika konstatēta akustisko paneļu termiskā izplešanās, būvuzņēmējs sadarbībā ar akustisko paneļu ražotāju, piegādātāju un projekta autoru ir izstrādājis tehnisko risinājumu, kas turpmāk novērsīšot šī materiāla deformācijas.

Pumpura informē, ka remontu paredzēts sākt šīs nedēļas otrajā pusē. Šobrīd notiek sagatavošanās darbi un tiek risināti organizatoriskie jautājumi.

Kamēr Gāliņciema bibliotēka ir slēgta, grāmatas un citus materiālus lasītāji var nodot un saņemt citās Ventspils bibliotēkas struktūrvienībās.

Kā vēstīts, jauno Gāliņciema bibliotēku - daudzfunkcionālo pakalpojumu centru - atklāja šā gada 4.augustā.

Pakalpojumu centrs tapis ar Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu un kalpos apkārtnes iedzīvotājiem kā kultūras un sabiedriskais centrs.

Ideju par Gāliņciema sabiedriskā centra būvniecību Ventspils pilsētas domē atbalstīja 2013.gadā.

Ēkas būvniecība sākās 2020.gada novembrī un noslēdzās 2022.gada beigās. Ēku būvēja SIA "Amatnieks". Ēkas būvprojektu izstrādāja SIA "Sarma & Norde Arhitekti", ko pašvaldība izraudzījās no publiskā metu konkursā iesniegtajiem 14 priekšlikumiem. Savukārt būvdarbu uzraudzību veica SIA "Būves un būvsistēmas" norīkots sertificēts speciālists.