Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Tiek uzņemta mākslas filma par Putinu; tajā filmējas arī Andris Keišs

© Ģirts Ozoliņš/MN

Filmas “Putins” (2024) autors ir komerciāli veiksmīgais poļu kinorežisors Patriks Vega. Viņš atzīmē, ka filma iecerēta kā māksliniecisks protests pret “krievu diktatoru un karu Ukrainā”. Šajā darbā filmējies arī latviešu kino un teātra aktieris Andris Keišs, vēsta TV3.

Poļu kino smagsvars Patriks Vega plašākai publikai nodevis savas jaunākās filmas “Putins” tīzeri. Filma starptautiskajai auditorijai pieteikta kā politisks trilleris un psiholoģisks Krievijas diktatora portrets, kas, spriežot pēc pieejamās informācijas, Maskavā negūs ievērojami lielu fanu pulku.

Vega, kurš šobrīd pazīstams ar pseidonīmu Besalils, apgalvo, ka filmu iecerējis kā māksliniecisku protestu pret “krievu diktatoru un karu Ukrainā”.

Filmas stāstā ietverti vairāki reāli notikumi no sabiedriskās un politiskās dzīves Krievijā kopš Vladimira Putina nākšanas pie varas, tostarp ķīlnieku sagrābšanas krīze Maskavas teātrī 2002. gadā. Toreiz ķīlnieku atbrīvošanas operācijā teātrī iepludināja gāzi, kas nogalināja ne tikai teroristus, bet arī 130 ķīlniekus.

Filmas tīzerī kādā noslēpumainā lomā vērojams arī Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs. Viņš iepriekš spēlējis arī Patrika Vegas 2021. gada filmā “Mazā pasaule” (Small Wold).