Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Top četras daudzsēriju filmas, viena pilnmetrāžas dokumentālā filma un četras pilnmetrāžas spēlfilmas

© pixabay.com

Nacionālais kino centrs (NKC) aicina masu medijus un nozares profesionāļus uz topošo filmu prezentāciju, aģentūru LETA informēja NKC pārstāve Liene Liekna.

Tā būs iespēja klātienē iepazīties ar deviņiem topošo kinodarbu projektiem, kas uz ekrāniem nonāks, sākot no 2024.gada janvāra.

Šajā programmā top četras daudzsēriju filmas, viena pilnmetrāžas dokumentālā filma un četras pilnmetrāžas spēlfilmas.

Pie skatītājiem 2024.gada sākumā nonāks daudzsēriju filmas "Pansija pilī", kuras režisori ir Andis Mizišs, Marta Elīna Martinsone, Dāvis Sīmanis, Gints Grūbe, režisora Andreja Ēķa filma "Dumpis" un režisoru Jura Kursieša un Staņislava Tokalova filma "Padomju džinsi".

Filmas veido dažādu paaudžu un dažādu rokrakstu režisori - arī Alise Zariņa un Liene Linde, Ivars Seleckis, brāļi Lauris un Raitis Ābeles, Dzintars Dreibergs, Armands Začs, Marta Selecka un Andra Doršs.

Filmu un projektu prezentācija notiks otrdien, 28.novembrī, ierašanās no plkst.10.30 viesnīcas "Wellton Riverside SPA Hotel" konferenču zālē 11.novembra krastmalā 33, Rīgā, 8.stāvā.

Prezentācijās par saviem darbiem stāstīs topošo filmu režisori, producenti, aktieri un citi radošo komandu pārstāvji, piedāvājot ieskatu katras filmas stāstā un uzņemtajā materiālā. Piedalīsies arī NKC ekspertu padomes pārstāvji.

Vietu skaits projektu prezentācijā ir ierobežots, tāpēc notikuma ieraksts vēlāk būs pieejams tiešsaistē, bet klātienes apmeklējuma interesentus NKC lūdz pieteikties līdz 24.novembrim, aizpildot anketu "ej.uz/SerialiFilmas".

Visi prezentācijā ietvertie filmu projekti finansiālu atbalstu ražošanai saņēmuši atsevišķā NKC konkursā, kas, pateicoties Kultūras ministrijas piesaistītajam Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finanšu instrumenta "React-EU" finansējumam, ietilpst ERAF projektā Latvijas kino industrijas uzņēmumu izaugsme, veicinot to profesionālo veiktspēju.