Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

VIDEO. Dzīvnieku aizstāvji teju gada garumā nemitīgi atbildīgajām institūcijām norādīja par dzīvnieku mocībām kādā "audzētavā"; beidzot seko rīcība

© Ekrānšāviņš

Par dzīvnieku labturības prasību pārkāpumiem un ilgstošu konstatēto pārkāpumu nenovēršanu Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) no dzīvnieku audzētavas "Lieldeviņzare" Bauskas novadā izņēmis lielu skaitu suņu, kas tiks nogādāti dzīvnieku patversmēs.

Kā noskaidroja 360TV ZIŅneši, noķert suņus vešanai prom PVD inspektoriem bija pagrūti, tas prasīja stundām ilgu darbu, jo nenoskaidrotu iemeslu dēļ līdz ar inspektoru ierašanos korgiji nokļuva brīvībā. Šī audzētava dzīvnieku aizstāvju redzes lokā nonāca, jo korgiji esot turēti suņiem nepiemērotot apstākļos - šķūnī un pat būros.

Suņu izņemšana ir galējais solis, ja īpašnieks nereaģē uz vairākkārtējiem PVD brīdinājumiem un nenovērš trūkumus. Raidījumā stāstījām, ka dzīvnieku aizstāvju redzeslokā Lieldeviņzare nonāca pēc daudzu cilvēku sūdzībām. Audzētavā iegādātos suņus daļa saimnieku saucot par antisociāliem, bailīgiem, slimīgiem, kas čurā un kakā istabā. Šie suņu nezinot, kas ir pavada, bēg no mājām un pazūd, un aiz bailēm sakož saimniekus. Turklāt daudzus suņi esot uzdoti par tīrasiņu korgijiem ar ciltsrakstiem, lai gan izrādījušies - jaukteņi. Lai būtu pierādāmi fakti - dzīvnieku aizstāvji paši iefiltrējās audzētavā un uzdevās par korgija pircējiem. Dzīvnieku aizstāvji turpat gada garumā nemitīgi atbildīgajām institūcijām norādīja par dzīvnieku mocībām šajā audzētavā, kur suņi tiek turēti šķūnī kā lopiņi.