Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Dienvidkorejas parlaments pieņem likumprojektu par suņu gaļas tirdzniecības aizliegumu

© video ekrānšāviņš

Dienvidkorejas parlaments otrdien pieņēma likumprojektu, kas paredz izbeigt suņu gaļas ēšanu un pārdošanu, kas apturētu pretrunīgu gadsimtiem senu praksi, pieaugot atbalstam dzīvnieku labturībai.

Suņa gaļas ēšana reiz tika uzskatīta par veidu, kā uzlabot izturību mitrajā Korejas vasarā. Bet tas ir kļuvis par retumu - tagad to galvenokārt ēd daži vecāki cilvēki, jo arvien vairāk korejiešu uzskata suņus par ģimenes mājdzīvniekiem un pieaug kritika par to, kā suņi tiek nokauti.

Aktīvisti saka, ka vairums suņu tiek nokauti ar elektrību vai pakārti, kad tie tiek gatavotii gaļas iegūšanai, lai gan audzētāji un tirgotāji apgalvo, ka ir panākts progress, lai padarītu kaušanu humānāku.

Atbalsts aizliegumam ir pieaudzis prezidenta Yoon Suk Yeol laikā, kas ir dzīvnieku mīļotājs, kurš ir adoptējis sešus suņus un astoņus kaķus kopā ar pirmo lēdiju Kimu Keonu Hī, kas arī skaļi kritizē suņu gaļas patēriņu pārtikā.

Valdošās partijas ierosinātais likumprojekts tika pieņemts ar pārliecinošām 208 balsīm un diviem atturoties vienpalātas parlamentā pēc tam, kad tā divu partiju lauksaimniecības komiteja to apstiprināja pirmdien.

Tiesību akti stāsies spēkā pēc trīs gadu labvēlības perioda. Likuma pārkāpšana būtu sodāma ar līdz trim gadiem cietumā vai 30 miljonu vonu (ap 20 000 eiro) naudassodu.

"Ar likumprojektu tiktu izbeigta cilvēku uzturam paredzētu suņu audzēšana un nonāvēšana," sacīja Borami Seo no Humane Society International Korea, dzīvnieku aizsardzības grupas. "Mēs esam sasnieguši galveno punktu, lai pasargātu miljoniem suņu no šīs nežēlīgās nozares."

Aptaujā, ko pirmdien publiskoja Seulā bāzētā domnīca Animal Welfare Awareness, Research and Education, vairāk nekā 94% respondentu teica, ka pēdējā gada laikā nav ēduši suņu gaļu, un aptuveni 93% respondentu teica, ka viņi to nedarītu. nākotne.

Iepriekšējie centieni aizliegt suņu gaļu ir bijuši neveiksmīgi, ņemot vērā nozares protestus, tāpēc likumprojekts paredz nodrošināt kompensācijas, lai uzņēmumi varētu izstāties no tirdzniecības.

Novembrī aptuveni 200 patēriņam paredzētu suņu audzētāju grupa pie prezidenta biroja rīkoja mītiņu, pieprasot likumprojekta atcelšanu.

Korejas Zemkopības ministrija ir aprēķinājusi, ka 2022. gada aprīlī aptuveni 1100 saimniecību audzēja 570 000 suņu, lai tie tiktu pasniegti aptuveni 1600 restorānos.

Korejas Ēdamo suņu asociācija, audzētāju un pārdevēju koalīcija, paziņoja, ka aizliegums skars 3500 fermas, kurās audzē 1,5 miljonus suņu, kā arī 3000 restorānu.