Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Simsoni atbrīvo no SIVA direktores amata

Valdība šodien nolēma atbrīvot no amata Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) direktori Regīnu Simsoni.

Lūgumā valdībai atbrīvot no amata Simsoni Labklājības ministrija (LM) norādīja, ka Simsone ar nodomu ir izdarījusi vairākus būtiskus tiesību normu pārkāpumus, līdz ar to valsts interesēm nodarīts būtisks kaitējums un ir pietiekams pamats Simsonei piemērot šādu disciplinārsodu.

Tikmēr pati Simsone savu vainu neatzīst nevienā no konstatētajiem pārkāpumiem un vēlas turpināt darbu kā aģentūras vadītāja. Sūdzībā valdībai viņa vaino LM subjektīvas un tendenciozas izmeklēšanas veikšanā, kā arī min, ka izmeklēšanas gaitā esot saņēmusi draudus saturošas īsziņas no kāda sveša cilvēka, kas liekot viņai domāt, ka disciplinārlietas izmeklēšana, iespējams, ir veikta kādas personas subjektīvās interesēs.

Kā ziņots, SIVA pārbaudēs LM secinājusi, ka Simsone izdarījusi sešus nopietnus pārkāpumus. Smagākais no tiem ir dienesta dokumentu viltošana ar atpakaļejošu datumu ar mērķi izvairīties no atbildības par nekvalitatīvu grāmatvedības sistēmas kārtošanu un nepietiekamu iestādes administratīvā darba organizēšanu.

Otrs smagākais viņas pārkāpums ir grāmatvedības sistēmas kārtošana pretēji tiesību normām, līdz ar to valsts budžetam, iespējams, radīts zaudējums 306 000 latu apmērā.

Savukārt citi direktores pārkāpumi saistīti ar telpu nomas līgumu prettiesisku slēgšanu, prettiesisku sporta un citu aktivitāšu pakalpojuma iegādi, kā arī neefektīvu un prettiesisku iekšējā darba organizāciju saistībā ar transporta līdzekļu kontroli un uzraudzību iestādei ilgstošā laika periodā.