Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Aizsardzības ministra biroju vadīs bijusī "Delna" direktore Liene Gātere

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Aizsardzības ministra Andra Sprūda (P) biroju vadīs kādreizējā "Delna" direktore Liene Gātere, bet parlamentārais sekretārs būs Atis Švinka (P), informē Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Gāterei ir maģistra grāds politikas zinātnē. Vairāk nekā 10 gadus viņa darbojusies nevalstiskajā sektorā, specializējoties noziedzības novēršanas jomā. Gātere bijusi KNAB sabiedriski konsultatīvās padomes vadītāja, starptautisko organizāciju konsultante.

Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs būs 14.Saeimas deputāts Švinka. 2002.gadā viņš ieguvis Latvijas Universitātes sociālo zinātņu bakalaura grādu vadībzinātnē, šobrīd ir vairāku uzņēmumu vadītājs. 14.Saeimā darbojas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā, kā arī Nacionālās drošības komisijā.

Sprūda padomnieks aizsardzības plānošanas un attīstības jautājumos būs Uģis Norītis, kurš absolvējis Baltijas Aizsardzības koledžu, Lielbritānijas Aizsardzības akadēmijas Karalisko aizsardzības koledžu un ieguvis maģistra grādu Londonas Karaļa koledžā.

Norītis bijis Aizsardzības ministrijas Aizsardzības plānošanas un analīzes departamenta direktors, kā arī Aizsardzības ministrijas pārstāvis NATO pretgaisa aizsardzības un kodolplānošanas jautājumos.

Aizsardzības ministra padomnieks NATO, Eiropas Savienības un citu starptautisko attiecību jautājumos būs Imants Lieģis. Viņš ieguvis bakalaura grādu tieslietās. Viņš bijis Latvijas vēstnieks Francijā, Spānijā, Beļģijā, Luksemburgā un Nīderlandē, Ungārijā, kā arī Latvijas vēstnieks NATO un ES Politikas un drošības komitejā. Imants Lieģis bijis arī Latvijas aizsardzības un tieslietu ministrs.

Aizsardzības ministra padomniece iepirkumu jautājumos būs Una Skrastiņa. Viņa ieguvusi doktora zinātnisko grādu Juridiskajā zinātnē Valsts tiesību apakšnozarē, kā arī sociālo zinātņu maģistra grādu vadībzinātnē.

Skrastiņa ir zvērināta advokāte, Rīgas valstspilsētas pašvaldības Centrālās administrācijas Iepirkumu pārvaldes vadītāja. Viņai ir ilggadēja pieredze Rīgas valstspilsētas pašvaldībā publisko iepirkumu veikšanā, kontrolē un uzraudzībā.

Aizsardzības ministra padomnieks visaptverošās valsts aizsardzības un valsts aizsardzības dienesta attīstības jautājumos ir Olevs Nikers.

No 2001. līdz 2019.gadam viņš strādājis Aizsardzības ministrijas vecākā eksperta amatā jautājumos, kas saistīti ar virsnieku militārās izglītības politikas veidošanu un īstenošanu, Latvijas militārā kontingenta sagatavošanu un loģistiku misijā Afganistānā. Viņš ir Baltijas drošības fonda dibinātājs un prezidents.

Nikers ieguvis maģistra grādu starptautiskajās attiecībās universitātē Teksasā, kā arī maģistra grādu politikas zinātnē Latvijas Universitātē. Kopš 2017.gada viņš ir arī vecākais ārštata analītiķis ASV domnīcā "The Jamestown Foundation".

Ministra padomniece stratēģiskās komunikācijas jautājumos ir Rita Plūme. Viņa studējusi žurnālistiku un iepriekš darbojusies Rīgas domes Zīmola un komunikācijas pārvaldes Stratēģiskās komunikācijas nodaļā.