Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Vaivaros atklāj īpašu rotaļlaukumu

ROTAĻĪGS. Pie rehabilitācijas centra Vaivari atklāts pirmais rotaļu laukums bērniem ar funkcionēšanas traucējumiem, taču to izmantot var jebkurš bērns © Publicitātes foto

Nacionālajā rehabilitācijas centrā Vaivari atklāts Latvijā vienīgais rotaļu laukums bērniem ar funkcionēšanas traucējumiem.

Rotaļlaukuma ideju īstenoja centra Vaivari attīstības fonds, kas pagājušajā gadā uzsāka līdzekļu vākšanu rotaļu laukuma būvniecībai. Pateicoties privātu ziedotāju atsaucībai, projekts ir pabeigts, rotaļlaukums uzbūvēts un tajā var spēlēties gan rehabilitācijas centra, gan apkārtnes bērni.

«Mēs esam laimīgi par veiksmīgi pabeigto projektu un pateicīgi par fonda ieguldīto darbu, lai šo ideju īstenotu,» rotaļlaukuma atklāšanā teica centra Vaivari vadītāja Anda Nulle, «izveidotais rotaļu laukums ir vēl viens solis bērnu rehabilitācijas procesa nodrošināšanā, lai īstenotu ideju par ārstniecības un rehabilitācijas procesa pēctecīgumu. Rehabilitācijas mērķis ir padarīt dzīvi daudzveidīgāku un interesantāku, neraugoties uz dažādiem veselības ierobežojumiem. Piemēram, tik ikdienišķa un pašsaprotama bērnības rotaļa kā šūpošanās šūpolēs tagad būs pieejama arī bērniem ratiņkrēslā.»

Rotaļa laukuma izveidei kopumā saziedoti 52 205 eiro, viens no lielākajiem ziedotājiem bija Rietumu bankas labdarības fonds, kura valdes priekšsēdētāja Inga Šīna atzina: «Latvijā šis ir pirmais tāda veida rotaļu laukumu komplekss bērniem ar kustību traucējumiem, bet mēs ceram, ka šis ir tikai sākums un nākotnē, veidojot pilsētvides objektus, tiks pievērsta uzmanība arī to pieejamībai cilvēkiem ar funkcionēšanas traucējumiem.» Labdarības fodns atbalstījis rotaļlaukuma izveidi, lai dažādotu rehabilitācijas procesu, nodrošinot vietu, kur bērniem kvalitatīvi pavadīt laiku svaigā gaisā.

Vaivaros gadā rehabilitāciju saņem ap 2000 bērnu ar iedzimtiem vai iegūtiem funkcionēšanas traucējumiem. Lielākā daļa bērnu ir vecumā līdz 14 gadiem.