Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Baiba Sipeniece-Gavare pikta par saņemto apsveikumu: Tas ir spļāvienu sejā

© Ekrānuzņēmums

Daļa jūrmalniekus izbrīnījis pa pastu saņemtais apsveikums no bijušā Jūrmalas mēra Gata Trukšņa, vēsta TV3.

"Katru gadu Jūrmalā mūs, iedzīvotājus, pa pastu sveic Jūrmalas mērs. Ar svētku kartiņu. Šogad arī saņēmām, bet samulsu - mūs šogad apsveic nevis pilsētas mērs vai kāds no Jūrmalas domes deputātiem, bet gan mēra padomnieks Gatis Truksnis. Tad jau varēja sekretāre apsveikt! Nākamgad laikam jāgaida kartiņu no Jūrmalas domes apkopējas, " Bez Tabu" sacīja jūrmalnieks Mārtiņš.

Kartiņa svētkos no Trukšņa izsūtīta visām Jūrmalas adresēm. Tajā lasāms lirisks atskats uz aizvadīto gadu, novēlējums iedzīvotājiem, kā arī pašvaldības slavēšana. Apsveikumā Truksnis sit arī sev uz pleca, slavējot sava solījuma par bezmaksas vilcienu no Jūrmalas uz Rīgu izpildīšanu.

"Uzskatu to par tādu kā aizvainojumu, spļāvienu sejā. Viņam turpina maksāt algu no jūrmalnieku nodokļiem. Tā ir klaja ņirgāšanās par likumdošanu. Vajadzētu kaut kādā veidā pieklauvēt pie viņa sirdsapziņas un pateikt: “Ja arī atrodies tajā amatā, vismaz gaumīgi paklusē! “Šis [norāda uz Trukšņa apsveikuma kartiņu] bija lieki, Trukšņa kungs!" raidījumā sacīja Baiba Sipeniece-Gavare.

Jūrmalas domē distancējās no Trukšņa kartiņām, norādot, ka pašvaldība tām nav atvēlējusi ne centa.

Raidījums sazinājās ar Truksni, kurš aicināja nemeklēt apsveikumā zemūdens akmeņus.

Zemūdens akmeņu nekādu nav. Es jau kopš 2018. gada katru gadu sūtu šādas kartiņas. Pārsvarā es to daru par saviem līdzekļiem. Reizēm partija (Latvijas Zaļā partija) apmaksā pasta pakalpojumus, bet pārsvarā to biju darījis no saviem līdzekļiem. Šogad partija palīdzēja vairāk. Vienmēr atrodu kaut kādu laiku un brīdi, lai apsveiktu. Es atskaitos cilvēkiem, ko esmu izdarījis, ko neesmu izdarījis. Visi bija priecīgi un apmierināti. Es nemeklēju nekādus zemūdens akmeņus vai virsūdens akmeņus. Domāju, ka jums arī to īpaši nevajadzētu darīt.
sacīja G. Truksnis.