Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Dalailama turpina vizīti Latvijā; notiks garīgās mācības

© REUTERS/ SCANPIX

Pateicoties lielajai cilvēku atsaucībai un vēlmei turpināt garīgo izaugsmi, Rīgā no 16. līdz 18. jūnijam jau ceturto reizi norisināsies Nobela miera prēmijas laureāta un budistu garīgā līdera Viņa Svētības Dalailama XIV mācības.

Šoreiz visā pasaulē pazīstamais garīgais līderis ir izvēlējies aplūkot garīgā ceļa vieduma aspektu. Dimanta sūtra ir viens no dižākajiem budisma tekstiem, un 16. un 17. jūnijā Viņa Svētība Dalailama sniegs Dimanta sūtras mācību. 18. jūnijā tiks dāvāta Mandžušrī, Vieduma Budas svētība.

Pirmās trīs mācības Rīgā apmeklēja 10 000 interesentu.

Pirmās trīs mācības Rīgā apmeklēja 10 000 interesentu no Baltijas valstīm, Krievijas, Somijas, Lielbritānijas, Vācijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Nīderlandes, Itālijas, ASV, Zviedrijas u.c. Plānots, ka arī šogad uz mācībām, kas norisināsies Skonto hallē, ieradīsies aptuveni 5000 budistu no visas pasaules.

VS Dalailama mācības pirmo reizi Rīgā notika 2014. gada maijā, bet iepriekš garīgais līderis Latviju apmeklējis trīs reizes, pēdējo - ar plašu pasākumu programmu 2013. gadā. VS Dalailamas XIV trešā vizīte centrālais notikums bija publiskā lekcija „Līdzcietības kultūra” („The Culture of Compassion”), kuru klātienē apmeklēja gandrīz 6 tūkstoši cilvēku, bet internetā noskatījās vēl 8807 interesentu no 20 pasaules valstīm. Vizītes laikā viņš tikās ar Saeimas deputātiem un Latvijas eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, kā arī Latvijas inteliģences un garīdzniecības pārstāvjiem - filosofiem Ilmāru Šlāpinu un Arni Rītupu, bērnu anesteziologu Pēteri Kļavu, Latvijas Universitātes rektoru Mārci Auziņu, kā arī arhibīskapu Jāni Vanagu un citām ievērojamām personībām.