Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ir cerība, ka sagaidīsim prāmju satiksmes Rīga-Helsinki atjaunošanu

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Jau vairākus gadus "Tallink" pametis Rīgas ostu - pasažieru kuģu satiksme vairs nenotiek, tāpēc daudzi Latvijas ceļotāji uz Stokholmu vai Helsinkiem dodas no Tallinas ostas. Tika solīts, ka maršruts Rīga-Stokholma tiks atjaunots šogad, taču mazā pieprasījuma un augošo degvielas cenu dēļ tas nenotika.

"Kovida pandēmija ir atstājusi iespaidu daudzās vietās un lietās, arī prāmju satiksmē. No prāmju operatoru puses pagaidām nav liela entuziasma vēlreiz atklāt šādas līnijas. Bet mēs pie tā turpinām strādāt. Iespējams, līnija Helsinki-Rīga ir cerīgāka," sarunā ar "Neatkarīgo" norāda Rīgas domes frakcijas “Jaunā vienotība” priekšsēdētājs, domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs, partijas “Vienotība” un partijas Rīgas nodaļas valdes loceklis Olafs Pulks.

Uz jautājumu, vai entuziasma trūkumam nav sakara ar kādām pārmērīgām ostas maksām, O. Pulks atbild: "Es domāju, ka tas nav iemesls. Ir citas problēmas - ir jāatrod kuģis, kas brauks regulāri, taču kuģi jau ir nofraktēti. To tā uzreiz mainīt nav vienkārši."