Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Kur Rīgā šajās brīvdienās bez maksas var nodot nolietoto elektrotehniku?

© f64.lv, Oksana Džadana

Šodien un rīt no plkst.11 līdz 17 pie tirdzniecības centra "Akropole Rīga" iedzīvotāji bez maksas varēs nodot nolietoto elektrotehniku vides apsaimniekošanas kompānijas "CleanR" un "Zaļā josta" organizētajā akcijā "Tīrmājas diena", informē pasākuma rīkotāji.

Akcijas laikā var nodot nolietoto elektrotehniku, piemēram, veļas mašīnu, ledusskapi, fēnu, elektrisko zobu birsti, mobilo tālruni un tamlīdzīgi.

"CleanR" norāda, ka pārstrādes punktos nodoto elektrotehniku pēcāk izjauc un sašķiro atbilstoši komponentēm, lai pēc tam atkal izmantotu ražošanā.

Akcija turpināsies arī nākamnedēļ, 11.novembrī un 12.novembrī.

2022.gadā "Clean R" strādāja ar 48,679 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 46,1% un bija 4,833 miljoni eiro. "Clean R" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,2 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Kompānija ietilpst AS "Clean R grupa".

Kopumā "CleanR grupā" ietilpst 25 uzņēmumi, tostarp sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums "CleanR", industriālo atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "CleanR Verso", telpu uzkopšanas uzņēmums SIA "Vizii" un pilsētvides apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Vizii Urban".

"CleanR grupas" apgrozījums pagājušajā gadā bija 67,969 miljoni eiro, kas ir par 26,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 18,3% - līdz 4,86 miljoniem eiro.

Kompānija "CleanR grupa" reģistrēta 2014.gadā, un tās pamatkapitāls ir 346 000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "CleanR grupa" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".