Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Tiek ziņots, ka Putins gandrīz gājis bojā aviokatastrofā

© Tass/ SCANPIX

Krievijas prezidents Valdimirs Putins gandrīz gājis bojā aviokatastrofā 2014.gadā Sočos - helikopteram, kurā viņš atradās, bijusi ļoti sarežģīta nolaišanās. Šo faktu medijiem atklāja bijušais Krievijas Valsts domes deputāts Iļja Ponamarjovs, raksta "topnews.ru".

Pēc viņa teiktā, helikopters, kurā atradās Krievijas prezidents, 2014.gada 22.februārī ceļā uz Sočiem gandrīz avarēja. Ponamarjovs atklāja, ka par notikušo uzzināja no Kriedvijas Federālā Drošības dienesta darbiniekiem.

Bijušais deputāts uzsvēra, ka tieši pēc šīs gandrīz notikušās traģēdijas Putins nolēma spert savu galveno politisko soli karjerā - tieši naktī no 22. uz 23. februāri Putins pievērsās jautājumam par Krimas pievienošanu Krievijai.

"Putins to uztvēra kā iespējama uzbrukuma mēģinājumu no ārvalstu specdienestu puses. Tajā dienā notika arī Janukoviča bēgšana, tāpēc viņam bija tāds garastāvoklis, ka visi viņam apkārt sazvērējušies. Naktī no 22. uz 23.februāri tika sarīkota slepena sapulce, kur Putins pieņēma lēmumu par Krimas aneksiju," skaidroja deputāts.