Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Eiropas Padomes dalībvalstīs atzīmē Eiropas valodu dienu

Šodien Eiropas Padomes dalībvalstīs ar dažādiem pasākumiem tiek atzīmēta Eiropas valodu diena, kuras laikā īpaša uzmanība tiek pievērsta Eiropas valodām, to daudzveidībai un apguvei.

Šī ikgadējā pasākuma mērķis ir parādīt valodu dažādību un daudzveidību, veicināt valodu apguvi, kā arī iedrošināt cilvēkus mācīties valodas visa mūža garumā. Eiropas valodu diena ir arī latviešu valodas - ne tikai kā dzimtās valodas un tautas gara vērtības, bet arī Eiropas Savienības oficiālās valodas - svētki.

Nu jau vairākus gadus Eiropas valodu diena tiek svinēta arī Latvijā, un vairāki tai veltītie pasākumi sākās jau aptuveni pirms nedēļas. Latvijā gadu no gada arvien lielāku atsaucību gūst Eiropas valodu dienas pasākumi, kuru norisē iesaistās plaša sabiedrība - skolēni, studenti, skolotāji, augstskolu pedagogi, valodnieki un daudzi citi.

Šodien Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā norisināsies valodu darbnīcas, kurās būs iespējams iepazīties ar spāņu, lietuviešu, igauņu, vācu, franču, angļu, grieķu, ungāru, itāliešu, īslandiešu, dāņu, norvēģu, armēņu, esperanto, lībiešu un latviešu valodu. Pēc tam notiks svinīgs Eiropas valodu dienas noslēguma pasākums un apbalvošana.