Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Atrasta jau devītā Putinam piedrošā jahta - 50,1 miljonu dolāru vērtā "Victoria"

© pixabay.com

Centrs "Dosje" atklājis vēl vienu Vladimira Putina jahtu: tā ir 71 metru garā 50,1 miljonu dolāru vērtā "Victoria", kas kopš oktobra beigām atrodas Stambulas kuģu būvētavā. Izmeklēšanā konstatēts, ka šī ir devītā Putina jahta, kas kļuvusi zināma, raksta "The Insider".

Ir noskaidrots, ka "Victoria" sāka būvēt "Sevmaš" aizsardzības spēku rūpnīcā tālajā 2005. gadā, un tā tika pabeigta 2019. gadā. "Dosje" avots sacīja, ka kuģis formāli pieder Genādija Timčenko struktūrām un būvniecības kavēšanās viņam kļuvusi par lielu problēmu. Pēc avota teiktā, tieši dēļ grūtībām, ko sagādāja "Victoria" būvniecība, Timčenko pasūtīja Putinam 140 metrus garo "Scheherazade". Kopumā "Sevmaš" uzbūvēja divas jahtas, tostarp arī Putinam piederošo "Graceful".

"Dosje" tika pētīta kuģa komanda un atklāts, ka jūrnieks Aleksejs Makarovs iepriekš strādāja uz citas Putina jahtas "Shellest", bet stjuarte Inna Ermaka ir FSO akadēmijas absolventa Aleksandra Ermaka māsa, kura ir daļa no "Scheherazade" un "Graceful" komandām. Bijušais "Victoria" kapteinis Aleksejs Aleksejevs tagad komandē Dmitrija Medvedeva jahtu "Universe". Juridiski "Victoria" īpašnieks ir uzņēmums "Paer", kura mātes kompānija ir "Fazar-Invest". Abi uzņēmumi ietilpst Genādija Timčenko juridisko personu grupā.

"Victoria" parasti piestāj Sočos un periodiski dodas uz Idokopas ragu, kur atrodas Vladimira Putina pils. Tāpat kā citas Putina jahtas, "Victoria" ir aprīkota ar dārgiem priekšmetiem: piemēram, pludmales dvieļi maksā 216 tūkstošus rubļu, šahs - 146 tūkstošus rubļu, bekgemons - 321 tūkstošus rubļu. Uz "Victoria" klāja ir televizors ar pievienotu kanālu paketi bērniem.