Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Eksperti brīdina: Nekādā gadījumā neņemiet to līdzi gultā, lai sasildītos!

© Scanpix

Cenšoties samazināt rēķinu par apkuri, cilvēki kā alternatīvu siltuma uzturēšanai var izmantot uzticamo metodi ar karstā ūdens pudeli, taču eksperti brīdina, ka tas var radīt nopietnus riskus, raksta mirror.co.uk.

Sākoties aukstajam laikam, cilvēki nereti izmanto termoforus vai parastas ūdens pudeles, kas piepildītas ar karstu ūdeni, lai naktī sasildītos, par spīti iespējamām briesmām, ko tās var radīt - cilvēki nonāk slimnīcā vai gūst apdegumus pēc karstā ūdens izlīšanas. Laikraksts vērš uzmanību ar kādu piemēru - ar viņiem sazinājies kāds vecāks, kura bērns pēc ūdes izlīšanas guvis trešās pakāpes apdegumus.

Šī ir diezgan izplatīta problēma - piemēram Anglijā cilvēki gūst apdegumus no termoforiem vismaz reizi nedēļā.

"Pusē no šiem gadījumiem ir nepieciešama operācija. Tie nav virspusēji apdegumi, tie ir ļoti dziļi," brīdina laikraksts, piebilstot, ka nevienu termoforu nevajadzētu lietot gadiem ilgi - arī tiem ir derīguma termiņš, par kuru daudzi cilvēki nezina.

Ja tiek izmantotas parastas ūdens pudeles, tās kalpo ne ilgāk kā trīs gadus, pēc tam vajadzētu iegādāties jaunu, lai izvairītos no negadījumiem.