Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Ko Krievijas iedzīvotāji patiesībā vēlas? Aptauja atklāj Putinam neglaimojošus faktus

© Scanpix

Putina propaganda neatbilst patiesībai, sacīja krievu operas dīva Marija Maksakova, atsaucoties uz viņas kolēģa veiktās aptaujas rezultātiem Krievijas sociālajos tīklos, raksta dialog.ua.

Bijusī Krievijas Federācijas Valsts domes deputāte un operdziedātāja Marija Maksakova intervijā sacīja, ka Krievijas propaganda ir absolūta nepatiesība.

"Fakts ir tāds, ka reizi nedēļā es veicu nakts apskatu ar Alekseju Lušņikovu, un viņš, savukārt, veic aptaujas savā Telegram un Facebook. Tur viņam ir 100 000 tūkstoši respondentu, dažreiz vairāk, it īpaši, ja viņš uzdod jautājumus par kādām aktuālām tēmām.

Viņš ierosināja iztēloties, ka Krievijā notiktu godīgas vēlēšanas, nevis šis farss, kas gaidāms martā, un nosaukt kandidātu vārdus. Rezultātā Navaļnijs un Roizmans iekļuva otrajā kārtā. Un Roizmans uzvarēja ar lielu pārsvaru,” sacīja Maksakova.

Šajā aptaujā Putins ieguva tikai 1% “vēlētāju” balsu.

Lušņikovs esot veicis aptauju arī par tēmu "Kas jums ir laime?", un 77% krievu izvēlējās atbildi "lai Putinam nomirst”.

"Vai jūs domājat, ka Krievijā tauta ir beidzot nobriedusi saprast, ka viņu nelaimju avots ir Putins? Bet vai krievi ir gatavi kaut kādai rīcībai? Kas viņus varētu pamudināt protestēt? Cik ilgi viņi klusēs un dosies uz kautuvi kā ganāmpulks?" uz šādiem jautājumu Maksakova atbildēja, ka krievi ir pārāk apātiski cits pret citu neuzticēšanās dēļ, un tieši šis iemesls neļauj viņiem apvienoties. Tā paša iemesla dēļ Krievijas opozīcijai ir ļoti grūti sazināties ar tautu.