Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

"Putina draugu bērni nenodzīvo pat līdz 40 gadiem”. Bojā gājis jau ceturtais Putina draugu bērns

© Depositphotos

Šis ir jau vismaz ceturtais diktatoram Vladimiram Putinam tuvs Krievijas oligarhs, kurš apglabā savu bērnu, apliecina Leonīds Ņevzļins, raksta "dialog.ua".

Starp Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvākā loka cilvēku bērniem ir aizdomīgi augsta mirstība. “Rosneft” vadītāja Igora Sečina vienīgā dēla nāve ir jau ceturtā pēc kārtas. Ar šo informāciju savā emuārā vietnē X dalījās Krievijas un Izraēlas uzņēmējs un atklāts Putina kritiķis Leonīds Ņevzļins.

"Putina draugu bērni nenodzīvo līdz 40 gadiem. Karma, dzīvesveids vai klanu strīdu sekas - iemesli var būt ļoti dažādi. Bet tāds ir liktenis, ka Putina domubiedri zaudē savus bērnus. Ir jau vismaz četri tādi stāsti,” sacīja Ņevzļins.

Viņš precizēja, ka Kremļa oligarhu bērni un pat daži mazbērni mūsdienās ir pilntiesīgi mafijas biedri, kuru valsts līmenī uzcēlis Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Tas, iespējams, izskaidro tik augsto mirstības līmeni viņu rindās.

Pirmā skaļā nāve notika 2011. gadā. Tad autoavārijā gāja bojā Kremļa baņķiera un VTB vadītāja Andreja Kostina dēls. Viņa nāves brīdī oligarha dēlam bija 32 gadi. Viņš nomira, ietriecoties kokā.

Trīs gadus vēlāk, 2014. gadā, Aleksandrs Ivanovs atvadījās no dzīves 37 gadu vecumā. Šī ir Putinam ļoti tuva cilvēka Sergeja Ivanova atvase, ar kuru diktators sadraudzējās VDK dienesta laikā. Ivanovs vecākais bija Krievijas Federācijas aizsardzības ministrs un Putina vadībā vadīja viņa prezidenta administrāciju. Ivanova dēls noslīka jūrā, atpūšoties Apvienotajos Arābu Emirātos.

Trešā noslēpumainā nāve notika 2022. gadā, Krievijas iebrukuma Ukrainā priekšvakarā. Nomira 29 gadus vecais Sanktpēterburgas uzņēmēja Dmitrija Gološčapova dēls, kurš tika dēvēts par "Putina masieri”. Oligarham droši vien bija problēmas ar Kremli, jo pret viņu tika ierosināta krimināllieta. Viņa dēls nomira trīs dienas pēc kratīšanas. Apstākļi tika slēpti.

Ceturtais upuris bija Sečina dēls. Sečins vecākais tiek uzskatīts par vienu no tuvākajiem Putina līdzgaitniekiem, viņš kontrolē visu naftas rūpniecību Krievijā. Oligarha dēls Ivans nomira 35 gadu vecumā, pusotru mēnesi pēc dzimšanas dienas. Mediji ziņo, ka viņam bija veselības problēmas.

"Ironiski, bet Ivana Sečina nāves cēloni sauc par "notrūkušu trombu". Tā ir diagnoze, kas tiek uzrakstīta, vēloties slēpt patiesos nāves cēloņus,” atzīmēja Ņevzļins. Viņš arī atgādināja, ka tieši šo diagnozi Kremlis nosaucis par Alekseja Navaļnija nāves cēloni.