Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Starptautiskās krimināltiesas vadītāja: Putins nevarēs izbēgt no tiesas par noziegumiem Ukrainā

© Pixabay.com

Putins nevarēs izvairīties no tiesas par pastrādātajiem noziegumiem Ukrainā, sacīja Starptautiskās krimināltiesas vadītāja Tomoko Akane, raksta "dialog.ua".

Jaunievēlētā Starptautiskās krimināltiesas prezidente Tomoko Akane paudusi stingru pārliecību, ka Krievijas prezidents Putins, kura aresta orderi SKT izdeva pagājušajā gadā, stāsies tiesas priekšā par kara noziegumiem Ukrainā.

Tomoko Akane intervijā "Kyodo News" citēja ķīniešu sakāmvārdu "Debesu atriebība ir lēna, bet droša" kā zīmi, ka Putins galu galā saņems to, ko viņš ir pelnījis.

67 gadus vecā Tomoko Akane, kura 11. martā kļuva par pirmo japānieti, kura stājas SKT vadībā, bija iesaistīta lēmumā izdot Putina aresta orderi saistībā ar viņa iespējamo līdzdalību ukraiņu bērnu piespiedu deportācijā.

Lai gan ir maz ticams, ka Krievija piekritīs nodot Putinu, Krievijas prezidents varētu tikt arestēts, ja viņš dosies uz SKT dalībvalstīm.

"Kamēr ir pierādījumi un nepieciešamība, mums ir jāizdod aizturēšanas orderis neatkarīgi no apstākļiem un politiskā fona,” sacīja Tomoko Akane. Viņa arī atzina izaicinājumus, ar kuriem jāsaskaras Starptautiskajai krimināltiesai, norādot, ka "pēdējo divu gadu laikā nav bijušas lietas, kas būtu beigušās ar arestiem".