Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijas izlūkdienests meklē atbalstu pie Ziemeļkorejas

© pexels.com

Krievijas ārējā izlūkdienesta vadītājs Sergejs Nariškins nedēļas sākumā apmeklēja Phenjanu, lai apspriestu sadarbību drošības jomā, ceturtdien vēsta Ziemeļkorejas ziņu aģentūra.

Nariškina vizīte Phenjanā ilga no 25. marta līdz 27. martam, un tās laikā viņš tikās ar Ziemeļkorejas valsts drošības ministru Ļi Čandē. Amatpersonas apsprieda abu valstu sadarbības pastiprināšanu, "lai cīnītos ar pieaugošo spiegošanu un sazvērestībām, ko veic naidīgie spēki", ziņoja aģentūra KCNA.

Gan Krievijai, gan Ziemeļkorejai ir piemērotas starptautiskas sankcijas - Maskavai par iebrukumu Ukrainā, bet Phenjanai par kodolieroču izmēģinājumiem.

Pagājušā gada septembrī Krievijas diktators Vladimirs Putins un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns tikās Krievijas Tālajos Austrumos. Tikšanās laikā Kims paziņoja, ka saites ar Maskavu ir viņa valsts "prioritāte numur viens".

Savienotās Valstis pēc tam paziņoja, ka Phenjana sākusi piegādāt Maskavai ieročus. Savukārt Dienvidkoreja šomēnes apgalvoja, ka Ziemeļkoreja kopš pērnā gada jūlija ir nosūtījusi Krievijai aptuveni 7000 konteineru ar ieročiem.

Vašingtona un eksperti apgalvo, ka Phenjana pretī vēlas saņemt satelītu tehnoloģijas un palīdzību padomju laika militārā aprīkojuma modernizēšanā.

"Abas puses panāca pilnīgu vienprātību viedokļos par apspriežamajiem jautājumiem abās sarunās, kas noritēja draudzīgā gaisotnē," ziņo KCNA.