Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Tramps sajūsmā par Sīrijas uzlidojumu rezultātiem: Misija pabeigta!

© AFP / Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps sestdien paziņojis, ka naktī kopīgi ar Franciju un Lielbritāniju veiktie militārie Triecieni Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmam nav varējuši sniegt vēl labākus rezultātus.

"Pagājušajā naktī perfekti izpildīts trieciens. Paldies, jums Francija un Apvienotā Karaliste par jūsu gudrību un jūsu lielisko armiju spēku," tviterī raksta Tramps. "Labāku rezultātu nevarēja būt. Misija pabeigta!"

Kā ziņots, ASV, Francijas un Lielbritānijas bruņotie spēki sestdienas rītā deva raķešu triecienus Sīrijas armijas bāzēm un ķīmisko pētījumu centriem, tādējādi sodot prezidenta Asada režīmu par iespējamo ķīmisko ieroču pielietošanu pret nemierniekiem.

Iepriekš Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns paziņoja, ka naktī veiktajos raķešu triecienos iznīcināta "liela daļa" Sīrijas valdības ķīmisko ieroču krājumu.

Savukārt Lielbritānijas aizsardzības ministrs Gevins Viljamsons paziņoja, ka Lielbritānijas gaisa triecieni vienai no Sīrijas karabāzēm saskaņā ar sākotnējo informāciju bijuši "ārkārtīgi veiksmīgi".

Tajā pašā laikā Krievijas armija paziņojusi, ka sīriešu pretgaisa aizsardzība esot notriekusi 71 no 103 ASV un to sabiedroto izšautajām raķetēm.

Maskava arī apgalvo, ka ASV, Francijas un Lielbritānijas triecieni nodarījuši tikai niecīgu kaitējumu Sīrijas armijas objektiem un ka upuru nedz militārpersonu, nedz civilistu vidū neesot.