Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Skandalozi

Policija skaidro, kā piecgadīgais Ivans varēja nonākt meža biezoknī Dubeņos

© bezvests.lv

Kā iepriekš ziņots, vakar vakarā Grobiņas novada Dubeņos meža brikšņos atrasts miris piecus gadus vecais Ivans Berladins, kurš pazuda 1. jūlijā. Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Uģis Āva portālam liepājniekiem.lv atklāj iespējamos nāves iemeslus.

Mazo Ivanu bez dzīvības pazīmēm Dubeņu ciema meža masīvā atrada brīvprātīgie ar zemessargiem.

Pašlaik informācija liecina, ka apstiprinājusies policijas versija, ka zēns ir apmaldījies un klīdis viens. Tāpat noskaidrot, ka uz bērna ķermeņa nav konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes.

U. Āva portālam liepājniekiem.lv minējis iespējamo nāves cēloni: "Neesmu, protams, eksperts, bet domāju, ka bērna nāves cēlonis ir ķermeņa atdzišana." Tāpat zēns bija ģērbies jau iepriekš aprakstītajās drēbēs - zilajā jakā, biksēs un sandalēs. Apģērbs lietū bija izmircis.

Valsts policija

Policija atklājusi, ka zēns Dubeņos izkāpis tajā pašā rīta, kad viņš pazudis - 1. jūlijā plkst. 10.30

"Visticamāk, zēns, izkāpis no autobusa, aizgāja pa tukšu ceļu, nevis uz dzīvojamajām mājām. Un tad ieklīda mežā," portālam lēš U. Āva: "Viņš ir bērns, ar to jārēķinās! Varam spriedelēt, ka zēns orientējās sabiedriskajā transportā, teikt, ka viņš bija patstāvīgs, taču nedrīkst aizmirst, ka viņš ir bērns! Visticamāk, nonākušam mežā, bērnam sākās panika. Un viņš devās aizvien dziļāk, aizvien vairāk apmaldoties." U. Āva lēš, ka zēns brikšņos, panikas pārņemts, nosalis un pārguris, visticamāk apsēdies.

Desmit dienas zēnu meklēja kopumā vairāk nekā 4000 cilvēku - Valsts policija, Nacionālie bruņotie spēki, Liepājas pilsētas pašvaldības policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, brīvprātīgo organizācija bezvests.lv un citi neskaitāmi brīvprātīgie.

Avots: liepājniekiem.lv