Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Skandalozi

Liepājnieki smakas dēļ nespēj atpūsties pludmalē

© Ekrānšāviņš/liepajniekiem.lv

Portāls liepajniekiem.lv ziņo, ka vairāki lasītāji sašutuši par to, ka netiek novāktas izskalotās aļģes, as apgrūtinot atpūtu pie jūras.

Liepājnieki portālam atklāj, ka peldēties jūrā var doties vien mazi bērni, kuriem aļģes netraucējot. Nepatīkama arī ir to smaka.

"Gar pludmali nav iespējams ne pastaigāties, ne pārvietoties ar velosipēdu, jo traucē biezā aļģu masa, kā arī to radītā smaka. Jau divas nedēļas nekas netiek darīts, lai atvieglotu atpūtnieku iespējas pārvietoties un peldēties. Satiku pludmalē arī tūristus - neviens nesaprot, kā lai tiek pie ūdens," uzsver atpūtniece.
Liepājas pilsētas pašvaldības Vides nodaļas vadītāja Dace Liepniece skaidro: "Komunālā pārvalde, protams, iespēju robežās šīs aļģes vāc katru gadu, taču aļģu šogad ir ļoti daudz, tādēļ savākšanas darbi tiek organizēti tik apjomīgi, cik iespējams. Tā ir daba - tā tas notiek, un tur nav nekā briesmīga." Aļģes tiek savāktas kaudzēs un izvestas, taču balstoties uz atvēlēto budžetu, reizēm, kad visu daudzumu izvest nav iespējams, tās tiek savāktas kaudzēs, atbrīvojot piekļūšanu pie ūdens, norāda portāls.

Avots: liepajniekiem.lv