Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Gulbim un Sevastovai vakarā pirmās cīņas Ņujorkā

© EPA/ SCANPIX

Pirmdien "US Open" sāks divi no trim mūsējiem. Ernestam Gulbim ap plkst. 20:00 mačs pret Itālijas tenisistu Alesandro Džanesi, bet Anastasijai Sevastovai aptuveni divas stundas vēlāk tikšanās ar Vācijas sportisti Karīnu Vitheftu.

Gulbis "US Open" spēlēs pēc viena gada pārtraukuma. Ernesta pēdējais turnīrs Ņujorkā bija 2015. gadā, toreiz plaukstas savainojuma dēļ nepabeidzot 1. kārtas maču pret Aļjažu Bedeni. Tas pats savainojums viņam liedza izlaist pagājušā gada "US Open" - pērn Gulbim šajā laikā sezona jau bija beigusies.

Šogad startējot ar aizsargāto reitingu (#99), Gulbis tiek pie spēlēšanas "US Open", jo viņa aktuālais rangs (#255) arvien nav pietiekami augsts, lai tiktu šāda līmeņa turnīros. "US Open" viņam būs viens no pēdējiem turnīriem, kur vēl varēs izmantot šādu iespēju, tāpēc droši var runāt par "būt vai nebūt" teritoriju.

Ja Gulbis tagad "US Open" vai kādā no septembra 250 punktu turnīriem - Sanktpēterburgā vai Mecā (atkarīgs no tā, kur iekļūs, jo abos pašreiz ir aiz strīpas) - nesavāks ļoti daudz punktu, tad kādu laiku pie spēlēšanas ATP turnīros nevarēs tikt, ja vien nedabūs "wild card".

Šonedēļ Ņujorkā Ernestam ir garantēti 10 punkti kā pamatturnīra dalībniekam, bet iekļūšana 2. kārtā dotu 45 punktus. Pirmā pretinieka spēju līmenis dod pamatu cerēt, ka Gulbis šogad "US Open" gūs vismaz vienu uzvaru.

Atskaitot debijas turnīru 2007. gadā, kad Gulbis "US Open" sasniedza 4. kārtu (arvien viņa labākais rezultāts šeit), Ernestam sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīrā lielu panākumu nav. 7-9 bilance nozīmē to, ka gandrīz puse jeb trīs no septiņām uzvarām savā "US Open" karjerā sakrāta debijas turnīrā pirms 10 gadiem. Tā ir arī vienīgā reize, kad Gulbis Ņujorkā spējis pārvarēt 2. kārtu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā