Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

"Adidas" tērpi ar PSRS simboliku sadusmo soctīklus un Lietuvas Ārlietu ministriju

© facebook

Dažas dienas pirms 9. maija svinībām sociālajos medijos uzvirmojušas diskusijas par vācu sporta zīmola “Adidas” radīto apģērba līniju, kam izmantota Padomju Savienības simbolika. Neapmierinātību ar kompānijas rīcību ir paudusi arī Lietuvas Ārlietu ministrijas Stratēģiskās komunikācijas grupa.

Apģērba gabali radīti, lai atzīmētu šogad gaidāmo “FIFA” pasaules kausa futbolā izcīņu Krievijā, un līdzīgi apģērbi savulaik tika pagatavoti, iedvesmojoties arī no Vācijas, Spānijas, Argentīnas vēsturiskajām formām, ko komandas nesāja 1990. un 1994.gadā.

Asi kritizētā "Padomju Savienības simbolikas" apģērna autori ir iedvesmojušies no 1991.gada formām. Uz krūtīm sarkanbaltam T-kreklam un vasaras kleitiņai attēlota abreviatūra “USSR” un spēlētāja numurs 10. vai 11. Katrs apģērba gabals maksā 90 eiro.

Vietnē “Twitter” jau izveidojies tēmturis #StopAdidas. Tur lasāmi ieraksti, kuros autori nereti vaicā - vai tik nākamais sporta zīmola darbs nebūs ar nacistu simboliku un pauž nosodījumu zīmolam.

"Joprojām gadās saskarties ar impēriskās nostalģijas izpausmēm, bet no slavenās @adidas puses tas ir mazliet negaidīti," sociālajā tīklā "Twitter" raksta Lietuvas Ārlietu ministrijas stratēģiskās komunikācijas grupa, daloties ar attēlu, kurā redzas pazīstamā ražotāja piedāvājums.

Šo ierakstu retvītojis Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

Lietuvā kopš 2008.gada ar likumu aizliegta nacistiskās Vācijas, Padomju Savienības un Lietuvas PSR simbolikas demonstrēšana, vēsta ziņu aģentūra LETA.

21. “FIFA” pasaules kauss futbolā notiks Krievijā no 14. jūnija līdz 15. jūlijam.