Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Saboni un Gomeļski uzņems FIBA Slavas zālē

Lietuviešu basketbolists, leģendārais centra spēlētājs Arvīds Sabonis kopā ar 16 izcilām groza bumbas personībām, tai skaitā slaveno Krievijas treneri Jevgeņiju Gomeļski, 12. septembrī tiks uzņemts FIBA Slavas zālē, piektdien paziņoja Starptautiskā basketbola federācija.

Svinīgā ceremonija notiks pirms 2010. gada Pasaules čempionāta finālspēles. Slavas zālē uzņems septiņus spēlētājus, trīs trenerus, divus tiesnešus un piecus basketbola atbalstītājus – kopā 17 personības no 12 valstīm.

Uzņemto spēlētāju vidū ir pieci basketbolisti – Oskars Šmits no Brazīlijas, Arvīds Sabonis no Lietuvas, Dino Menegins no Itālijas, Vlade Divacs un Dragans Kičanovičs no Serbijas, kā arī divas basketbolistes – Šerila Millere no ASV un Natālija Zasuļskaja no Krievijas. Zvaigžņu septiņnieks kopā izcīnījis 14 Olimpiskās un 15 Pasaules čempionātu medaļas. Uzņemto treneru ir Krievijas basketbola vienano spilgtākajām personībām – Jevgeņijs Gomeļskis, kura tēvs Aleksandrs savulaik vadīja Rīgas ASK meistarkomandu, palīdzot tai trīs reizes izcīnīt Eiropas kausu.