Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Čempionus soda ar tehniskajiem zaudējumiem, Olaine uz pārspēlēm

© Riga FC

LFF Disciplinārlietu komisija paziņojusi par sešu tehnisko zaudējumu piespriešanu par nedēļas nogalē neaizvadītajām spēlēm nesagatavoto laukumu dēļ. Tas ļāvis beidzot tikt skaidrībā ar Virslīgas un 1. līgas sezonas noslēguma tabulām, un pārspēlēs pret „Mettu/LU” cīnīsies AFA „Olaine/SK Super Nova”.

Lai arī Virslīgas pēdējā kārta beidzās sestdien, vēl pirmdienas rītā oficiālā kopvērtējuma situācija nebija zināma, jo „Spartaka” un „Riga” spēle nemaz nenotika. Sestdienas pēcpusdienā laukumu joprojām klāja bieza sniega sega, kuru neviens nebija notīrījis, un mačs tika atcelts futbolam nepiemērotā stadiona dēļ.

LFF DK paziņojusi, ka pēc ziņojumu izvērtēšanas nav konstatēti objektīvi apstākļi, kas būtu lieguši „Spartakam” sagatavot laukumu spēlei. Attiecīgi arī piešķirts reglamentā paredzētais sods - tehniskais zaudējums 0:3, kas ļauj „Riga” iegūt piekto vietu Virslīgas kopvērtējumā, pēdējā kārtā bez cīņas apsteidzot RFS. Tāpat arī ”Spartaks” saņēmis naudas sodu 700 eiro apmērā. Jāpiemin, ka „Spartakam” šis tehniskais zaudējums turnīra tabulā nemaina neko, izņemot mazsvarīgo vārtu starpību.

Arī pirmās līgas čempione „Babīte” sestdien nevarēja piedāvāt futbolam gatavu laukumu un maču pret JDFS „Alberts” neaizvadīja. Tāda pati situācija vēl divās pirmās līgas spēlēs, un tehniskie zaudējumi piešķirti visos gadījumos, arī RTU FC un „Skonto” vienībām. Visām arī būs jānomaksā naudas sods 500 eiro vērtībā, kamēr tehniskās uzvaras guvušas „Alberta”, „Audas” un „AFA Olaine/SK Super Nova” komandas.

„Audu” un Olaini pirms pēdējās kārtas šķīra tikai viens punkts, taču abas spēli tā arī neaizvadīja, saņemot trīs punktus par tehnisko uzvaru. Līdz ar to „Olaine/Super Nova” nosargājusi savu otro vietu un ieguvusi tiesības piedalīties pārspēlēs par vietu Virlīgā, kur būs jātiekās pret „Mettu/Latvijas Universitāti”. Pārspēles notiks šonedēļ trešdien un svētdien, paredzams, ka pirmais mačs norisināsies Olainē.

Olaines komanda bija arī vērsusies DK ar sūdzību par „Audas” izteikumiem par treneri Viktoru Ņesterenko, taču DK pagaidām lēmumu šajā sakarā nav pieņēmusi, atliekot sūdzības izskatīšanu līdz papildu informācijas saņemšanai.

Tāpat jāpiemin, ka haotiskajā nedēļas nogalē netika aizvadīti arī divi Dublieru čempionāta mači, un arī šajos gadījumos DK piešķīra tehniskos zaudējumus. „Riga FC/ŠFS” piešķirts 0:3 pret „Spartaks Jūrmala-2”, tiesa, samazināts naudas sods līdz 250 eiro, jo DK ņēma vērā, ka svētdien nepārtrauktas snigšanas dēļ laukumu sagatavot bijis daudz grūtāk. Savukārt „Liepāja - 2” tehnisko zaudējumu saņēmusi par neierašanos uz spēli „Daugavpilī”. Tas liepājniekiem izmaksās 500 eiro.